Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Utbildningsenhet

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vill du utvecklas i din roll som läkare på ett av norra Europas största sjukhus? Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU) arbetar mycket aktivt med sitt forskningsuppdrag och som ett led i detta söker vi nu blivande BT-läkare med etablerad forskning eller forskning i uppstartsfas.

Du får på SU en unik möjlighet att kombinera forskning och bastjänstgöring.

Under bastjänstgöringen, BT, som i normalfallet är 12 månader, ligger fokus på klinisk tjänstgöring och innehåller akut sjukvård, primärvård och psykiatri. Under BT anordnas ett flertal utbildningsdagar. Forskar BT-blocken har i princip samma upplägg som de vanliga BT-blocken, men innehåller 3 månader betald forskningstid och är 15 månader. Den totala tjänstgöringstiden kan variera, beroende på den sökandes tidigare arbetslivserfarenheter.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som vill påbörja en Forskar-BT på Sahlgrenska Universitetssjukhuset, har en legitimationsgrundande läkarutbildning från annat land än Sverige och inte har genomfört svensk allmäntjänstgöring (AT). För att kunna påbörja Forskar-BT ska du ska ha erhållit svensk läkarlegitimation från Socialstyrelsen. För denna tjänst krävs att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. 

Du som söker skall ha en etablerad forskning och kanske är du redan disputerad, är i en uppstartsfas gällande forskning eller planerar att börja forska inom kort. Observera att intyg från aktuell forskningshandledare eller motsvarande måste uppvisas och att forskningen måste vara knuten till Sahlgrenska Universitetssjukhuset/Göteborgs Universitet.       

Det är meriterande om du har:
- Erfarenhet av kliniskt arbete som läkare.
- Undervisnings- och/eller handledningsmeriter.
- Forskningsmeriter i form av publikationer, doktorandanmäld, disputation och/eller docentur.
- Annan sjukvårdsutbildning eller erfarenhet från arbete inom hälso- och sjukvård.

Vi söker dig som har patienten i fokus, är ansvarstagande och trygg i dig själv. Du vågar ta egna beslut på det underlag du har samtidigt som du vet när du behöver fråga eller be om råd. I arbetet hos oss kommer du ibland få göra snabba bedömningar och prioriteringar och du ska kunna känna dig trygg i det. Du är bra på att se helheten och ser din roll i den. Du har lätt för att samarbeta i team och bemöter andra med omtanke och respekt. Du ser positivt på att få handledning och tar tillvara möjligheter till att utvecklas i din yrkesroll.

Hur söker du?

I denna rekrytering har vi valt att göra urvalet utifrån CV samt ett antal urvalsfrågor som är relevanta för tjänsten. Vi önskar därför att du inte bifogar ett personligt brev eller foto. Ansökan till Forskar-BT sker elektroniskt via vårt rekryteringsverktyg Varbi där vi vill att du fyller i samtliga uppgifter i den standardiserade mallen. Viktigt att det framgår av filnamnet vad det bifogade intyget avser samt att du enbart bifogar sådant som är relevant för tjänsten (exempelvis svenskt läkarlegitimationsbevis, tjänstgöringsintyg). 

Till ansökan ska följande ansökningshandlingar bifogas:

- CV.
- Svensk läkarlegitimation om du har detta alternativt läkarexamensbevis. Om inte du har fått din svenska läkarlegitimation vid ansökningstillfället skall den kunna uppvisas senast 1 månad innan planerad tjänstgöringsstart.
- Beskrivning av din forskning, max en A4.
- Odisputerad sökande måste även ange handledare samt uppvisa intyg gällande pågående eller planerad forskning.
- Om du är doktorandanmäld eller har disputerat önskar vi även att du skickar in bevis på doktorandregistrering respektive avlagd doktorsexamen.
- Intyg som styrker tjänstgöringstid (anställningsavtal styrker ej detta).

Om du blir aktuell för intervju kontaktas du via e-post i Varbi och intervjuer genomförs vecka 46 och 47. Samtliga sökande får besked om Forskar-BT-tillsättningen senast vecka 51. De primära intervjuerna kommer att ske fysiskt på Medicinaregatan, Göteborg. Du kommer få all information som du behöver i samband med att du blir kallad till intervju.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-02-26
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6102
Kontakt
  • Theresa Zackrisson, BT-chef, theresa.zackrisson@vgregion.se
  • Carin Holm, Sektionsledare, carin.holm@vgregion.se
Facklig företrädare
  • SYLF, goteborg@sylf.se
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-11-12

Tillbaka till lediga jobb