Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Verksamhet kardiologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Intervention 3 är en del av verksamhetsområde Kardiologi inom område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här finns ett komplett utbud av hjärtsjukvård, allt från länssjukvård till högspecialiserad vård och riksuppdrag inom hjärttransplantationsutredningar. Verksamheten består av en stor interventionsverksamhet med sju operationssalar, tre vårdavdelningar med olika inriktningar, en dagvårdsenhet, en forskningsenhet och en öppenvårdsmottagning med hjärtsviktsdagvård.

Vi arbetar i team bestående av tre sjuksköterskor/BMA och en läkare på sal. Vi utreder patienter med hjärtsvikt genom invasiva tryckmätningar i hjärtat och tar biopsier vid hjärtsviktsutredningar. Vi gör också transplantationsutredningar och följer upp patienterna efter transplantation med hjärtkatetriseringar och biopsier på hjärtat. Vi har ett nära samarbete med hjärtsviktsmottagningen, sviktdagvården inom kardiologen samt transplantationsmottagningen.

Vi är framstående att ta till oss ny teknik och verksamheten är i ständig utveckling. Forskning är en naturlig del av vårt arbete.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vårt team består av läkare, sjuksköterskor, BMA och undersköterskor. Hos oss kommer du att få arbeta tillsammans med arbetskamrater med lång erfarenhet inom hjärtsjukvård och med hög kompetens. Med våra olika kompetenser kompletterar vi varandra vilket ger goda möjligheter till ett värdeskapande möte med patienten.

Vi arbetar kontinuerligt med vidareutbildning för våra medarbetare, bland annat genom hjärtkurser som erbjuds av Utvecklingscentrum på Sahlgrenska, men även mer specifika utbildningar inför nya metoder på enheten och med olika internutbildningar.

Här har vi fasta scheman och arbetar måndag-fredag.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på intervention 3 kommer du arbeta både som omvårdnadsansvarig sjuksköterska och assisterande sjuksköterska. Som omvårdnadsansvarig har du ansvar för patienten under behandlingen. Majoriteten av patienterna är vakna vilket innebär att du hela tiden stämmer av patientens upplevelser. Ditt ansvar är att se till att patienten känner sig trygg och välinformerad, administrerar läkemedel, dokumenterar samt plocka fram sterilt material. Som assisterande sjuksköterska är du sterilklädd. Du förbereder patienten, tvättar, klär och assisterar läkaren under behandlingen. Arbetet mellan patienterna utförs gemensamt.

Vi arbetar även för att öka antalet dagvårdsplatser så det kan bli aktuellt med viss del av tjänsten på dagvården där man förbereder patienterna och vårdar dem efter ingreppet tills de går hem.

Om dig

För denna tjänst är du som söker legitimerad sjuksköterska. Du vill utvecklas i din roll och få spetskompetens inom kardiologi. Erfarenhet av arbete inom kardiologi eller IVA ses som meriterande. 

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande och stimulerande arbete. Arbetet förutsätter att du är flexibel och har god prioriterings- och organisationsförmåga samt vana vid självständigt arbete. Vi förutsätter att du har ett stort patientfokus, är serviceinriktad, har goda datakunskaper samt vana av att arbeta i olika patientadministrativa system. Om du tycker om utmaningar, gillar när det händer saker och dessutom är en nyfiken person som vill lära sig mer om hjärtsjukvård, ska du höra av dig till oss.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet där engagemang och god samarbetsförmåga prioriteras.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6094
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Sofia Mollqvist, sofia.mollqvist@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Lisa Magnusson, 031-3421092
Publicerat 2023-10-02
Sista ansökningsdag 2023-10-16

Tillbaka till lediga jobb