Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vilka är vi?

Beroendeklinikens verksamhet vänder sig till människor med beroendeproblematik - med eller utan samtidig psykiatrisk diagnos. Patientgruppen har ofta en somatisk samsjuklighet. Kliniken har flera specialistmottagningar och tillhörande heldygnsvård. Den psykiatriska akutmottagningen tillhör vårt verksamhetsområde. Beroendemedicin är en tilläggsspecialitet sedan 2015.

Vi söker nu två ST-läkare inom beroendemedicin. ST i beroendemedicin är en tilläggsspecialitet. Du kompletterar din specialistexamen i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri med specialisering inom beroendemedicin. Du behöver fullgöra en del utbildning utöver riktad klinisk tjänstgöring och du kommer att få handledning. Vi skräddarsyr din tjänstgöring under din specialistutbildning så du får klinisk erfarenhet genom avgränsade placeringar inom bland annat akut heldygnsvård, substitutionsverksamhet, öppenvård, alkoholmottagning och ungdomsverksamhet. Du erhåller på så sätt en bred klinisk erfarenhet av hela beroendevården samt handledning. På kliniken finns ett fyrtiotal kollegor varav ett forskarteam med en professor. Vi välkomnar sökanden med forskningsintresse.

Vad kommer du att arbeta med?

Hos oss har du möjlighet att anpassa arbetet utifrån dina intressen och förutsättningar och vi ser gärna att du avsätter tid för forskning samt egen utveckling, exempelvis 60 % klinisk tjänstgöring, 20 % forskning och utvecklingsarbete samt 20 % handledning/fortbildning. Vi har flera aktuella samt kommande utvecklingsprojekt där vi gärna ser att du tar aktiv del och där dina egna idéer kan utvecklas.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är specialist i psykiatri eller barn- och ungdomspsykiatri. Du har antingen erhållit specialistbevis relativt nyligen eller så har du några års erfarenhet av att ha arbetat som specialist.

 Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset 

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6089
Kontakt
  • Linda Lindmark, Sektionschef, 0722-014359
Facklig företrädare
  • SACO, Lina Lindfors, 0722-082827
Publicerat 2023-09-26
Sista ansökningsdag 2023-10-10

Tillbaka till lediga jobb