Regionhälsan Barnmorskemottagningar Göteborg

Vill du ha möjlighet att utnyttja hela din kompetens genom att följa gravida hela vägen från barnmorskemottagning till förlossning och eftervård?  Nu finns chansen att arbeta i Sammanhållen vårdkedja för gravida med förlossningsrädsla eller annan sårbarhet.

Om projektet

Regionhälsan har, i samarbete med SU, fått i uppdrag att ta fram en process för en sammanhållen vårdkedja med graviditets-, förlossnings- och eftervård i Göteborgsregionen. Med sammanhållen vårdkedja avses relationell kontinuitet som ombesörjs av ett team av barnmorskor genom hela processen. Tanken är att göra en pilotstudie för att testa vårdkedjan i verkligheten och sedan utvärdera pilotstudien.

Syftet är att vi ska erbjuda kvinnor med förlossningsrädsla och/eller annan sårbarhet en vård som är anpassad för att möta behoven av trygghet och kontinuitet. Pilotprojektet genomförs i Göteborg med kranskommuner i liten skala och under en begränsad tid. Målsättningen är att starta pilotprojektet tidig vår 2024. 

Uppdraget är på heltid med tjänstgöring 24/7, med ett fast rullande schema där dag, kväll och natt ingår. Du kommer att vara schemalagd på Barnmorskemottagningen Gibraltar eller förlossningen i Östra sjukhuset. Hembesök ingår.

Projektet kommer att verka i Regionhälsan och vara en del av vårt barnmorskeområde.

Om barnmorskemottagningarna/Regionhälsan

I vår verksamhet ingår bland annat 66 barnmorskemottagningar på små och stora orter inom hela regionen, här arbetar totalt fler än 400 barnmorskor. Som barnmorska på barnmorskemottagning arbetar du självständigt med reproduktiv och sexuell hälsa.

Om förlossningen/Östra sjukhuset

Vi är barnmorskor, läkare, undersköterskor och sjuksköterskor på Nordens största förlossningsverksamhet, förlossningsvården Östra sjukhuset. Hos oss föds det cirka 10 000 barn per år. Du kommer att arbeta i team med barnmorskor, undersköterskor, obstetriker, sektionsledare, sjuksköterskor och sjukvårdsbiträden.

Om dig

Du är legitimerad barnmorska och har minst 2 års erfarenhet från barnmorskemottagning och obstetrik. Det är meriterande om du tidigare arbetat med och har intresse för förlossningsrädsla. Vi söker dig som är relationsskapande, flexibel, engagerad och en mycket god teamarbetare.

Vi söker dig som vill vara med att driva och utveckla projektet och som vill arbeta med hela vårdkedjan. Du är flexibel, noggrann, och har lätt för att samarbeta. Du är också handlingskraftig och har lätt för att se vad som behöver prioriteras och utföras. Vidare har du god samarbetsförmåga gentemot såväl kollegor som patienter och deras anhöriga. Självklart har du ett positivt bemötande gentemot patienter, närstående och kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Vi söker i första hand dig som bor max 1 timmes bilväg från Östra Sjukhuset.

Krav: körkort B samt god körvana

Villkor

Tjänsterna innebär projektanställningar under projektets varaktighet. Projektanställningen kommer att vara i Regionhälsan. Är du idag anställd inom VGR inom Regionhälsan eller SU behåller du din ordinarie anställning i botten. Saknar du anställning i VGR idag kommer din grundanställning ligga i Regionhälsan. Du kommer att tjänstgöra både inom Regionhälsan samt på Obstetriken på Östra.

Övriga villkor

Intervjuer planeras under v.44.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 8
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6053
Kontakt
  • Agneta Kjellberg, Enhetschef, 0708-423667
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-372186
  • Lucille M'Boge Fredriksson, SRAT, 0700-823101
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-27

Tillbaka till lediga jobb