Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 1, Barnhjärtcentrum avdelning

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vill du också vara med när vi bygger framtidens barnhjärtsjukvård? Vi söker specialistsjuksköterska som vill vara en del av den utvecklingen.

På Barnhjärtcentrum får du använda hela din kompetens i en spännande  verksamhet med både medicinsk och kirurgisk specialitet. Vi vill bli ännu fler för att möta framtidens behov av nationell högspecialiserad vård och söker därför en specialistsjuksköterska som vill utveckla sin kompetens med ett utökat ansvar inom nutritionsområdet.

På Barnhjärtcentrum avdelning vårdar vi barn från hela landet i samband med hjärtoperation, hjärtkateterisering, hjärttransplantation samt övriga utredningar och behandlingar av barn med hjärtsjukdom. Barnhjärtcentrum på Drottning Silvias barnsjukhus är ett av Sveriges två centra med uppdraget nationell högspecialiserad vård i barnhjärtkirurgi.

Vi arbetar med PatientNärmre Vård där ett tydligt teamarbete mellan olika professioner ger oss förutsättningar att skapa värde för patienten. Farmaceuter, servicevärdar och administrativ personal avlastar sjuksköterskan med arbetsuppgifter som inte är patientnära, vilket ger stort utrymme för professionell omvårdnad. 

Vårt erbjudande

Utbildningsinsatser är en naturlig del av vår vardag och vi håller oss kontinuerligt uppdaterade om det senaste inom vård och teknik som rör vår specialitet.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska hos oss ansvarar du för omvårdnaden av barn och ungdomar som vårdas i samband med utredning eller behandling av medfödd eller förvärvad hjärtsjukdom. Du arbetar i team tillsammans med andra sjuksköterskor, barnsköterskor, läkare och andra vårdprofessioner så vi erbjuder dig ett omväxlande och stimulerande arbete med mycket arbetsglädje.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll och helg. 

Om dig

Vi söker dig som tycker det är roligt att arbeta med barn i alla åldrar och få följa patientens hela vårdförlopp. Du visar engagemang och vilja i ditt arbete och är intresserad av att bidra till utvecklingen av vår verksamhet. Som ny sjuksköterska på avdelningen möts du av ett skräddarsytt introduktionsprogram utifrån dina förutsättningar samt verksamhetens målsättningar och kunskapskrav. Efter introduktionsperioden kommer du att ha stöd av kompetenta och erfarna mentorer, som fortsätter att handleda dig så att du får komma till din rätt professionellt.

Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdomsvård eller intensivvård samt har magisterexamen. Du har tidigare erfarenhet av yrket och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av vård av barn på sjukhus. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-12-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6047
Kontakt
  • Avdelningschef, Sofi Andersson Stavridis, 031-3435627
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Josefin Meldo/Caroline Tigerberg, 031-3434523
  • Kommunal, Martina Pålsson, 0313435648
Publicerat 2023-09-25
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb