NU-sjukvården, Område I, Internmedicin, MÄVA 1

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Är du legitimerad undersköterska med ett genuint intresse för den äldre människan? Vill du bli en del av en avdelning som har visionen att utveckla vården i framkant för detta klientel? Då är det dig vi söker!

MÄVA
Här på MÄVA vårdar vi de medicinskt akut sjuka äldre patienterna som är över 75 år. Många av våra patienter kommer från NU-sjukvårdens akutmottagning, men vi har även våra MÄVA patienter som kommer som direktinläggning via vårt eget MÄVA koncept. Utmaningen med detta klientel är den komplexa sjukdomsbilden som de flesta har med många kroniska sjukdomar som man behöver ta hänsyn till. Diagnoser vi ofta stöter på är akuta infektioner, diabetes, hjärtsvikt, KOL och förmaksflimmer. Vi är även ett led i den samverkande sjukvården och samarbetar med ambulans, primärvård och kommun. Allt i en satsning för att dessa patienter ska få bra och snabb vård. Till MÄVA finns även ett närsjukvårdsteam kopplat.

Arbetsuppgifter
På avdelningen växlar arbetet mellan det akuta omhändertagandet och sedvanligt omvårdnadsarbete. I det akuta omhändertagandet kan undersköterskan utföra arbetsuppgifter så som provtagningar och undersökningar av olika slag så som bland annat EKG och bladder scan. Till sedvanligt omvårdnadsarbete tillhör bland annat daglig ADL, såromläggningar, odlingar av olika slag, kateterisering av urinblåsa, CPAP och BiPaP behandling. Undersköterskan är också en stor del av dokumentationsarbetet där man bland annat är ansvarig för att uppdatera status och även dokumentera i sårjournaler. På avdelningen är du en del av teamet runt patienten som består av fysioterapeut, arbetsterapeut, läkare och sjuksköterska.

Stor potential till att utvecklas i sin undersköterskeroll finns på avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker nu dig som är legitimerad undersköterska, tidigare erfarenhet från jobb med äldre människor ses som meriterande. Med tanke på att vården och framtiden kommer vara under utveckling så ses det som ett stort plus om du som söker ser utveckling som en naturlig del av arbetet. Du måste tycka om att jobba i team runt patienten, men även jobba självständigt och ta eget initiativ.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Tjänstgöring både dag, kväll och natt. Helgtjänstgöring varannan helg.

Intervjuer sker fortlöpande under ansökningstiden.

Den 1 juli 2023 blev undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du behöver ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: https://legitimation.socialstyrelsen.se/skyddad-yrkestitel-for-underskoterska/information-om-skyddad-yrkestitel/

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6035
Kontakt
  • Sandra Wahlsten, vårdenhetschef, , sandra.wahlsten@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Kerstin Elöf, Kommunal, 070-6277295
Publicerat 2023-09-28
Sista ansökningsdag 2023-10-19

Tillbaka till lediga jobb