Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonsjukvård, Administrativ enhet

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om verksamheten

Ögonsjukvården inom Sahlgrenska Universitetssjukhuset är med omkring 260 medarbetare Sveriges näst största ögonklinik. Vi är en forskningsintensiv klinik som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling. Verksamhetens uppdrag omfattar region- och länssjukvård. Vi har även rikssjukvårdsuppdrag inom barnkatarakt och barnglaukom.

Vår verksamhet bedrivs till största delen på Mölndals sjukhus men vi finns även på Drottning Silvias Barnsjukhus, Sahlgrenska sjukhuset, Frölunda sjukhus och i Kongahälla center i Kungälv. Den administrativa enheten med sina totalt 45 medarbetare bestående av medicinska sekreterare, administratörer och assistenter finns utlokaliserade på alla våra enheter. Chefsuppdraget delas med ytterligare en administrativ chefskollega, så kallad gemensam ledarskap över enheten. Våra patientadministrativa system är ELVIS och Melior och vårt dikteringssystem är MedSpeech.

Dina arbetsuppgifter

Som enhetschef har du, i ditt gemensamma ledarskap tillsammans med din chefskollega, personal, ekonomi- och arbetsmiljöansvar för er enhet. Din uppgift blir att leda, planera och utveckla enheten i enlighet med verksamhetens övergripande mål. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och deltar i utvecklingen för hela verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant utbildning inom vård eller medicinsk administration. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande. Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet. Om du har yrkeserfarenhet som medicinsk sekreterare och/eller tidigare erfarenhet av arbete i liknande verksamhet ser vi det som meriterande. Du har förståelse för vikten av att kommunicera, inspirera och bygga goda relationer. Du är prestigelös och trygg i ditt ledarskap. Inom enheten läggs stor vikt vid kontinuerlig kvalitetsutveckling och det är viktigt att du som ledare fortsätter att hålla fokus på dessa frågor. Vi erbjuder en trevlig arbetsplats som präglas av ett nära samarbete inom och mellan yrkesgrupper, hög ambition och bred kompetens.

Som chef på Sahlgrenska universitetssjukhuset förväntas du leda enligt vår värdegrund: "Tillsammans - för patienten - med patienten". Allt vi gör utgår från patienten. Utifrån patientens behov och erfarenhet och med medarbetarnas kunskap och yrkesskicklighet skapar vi tillsammans vård av högsta kvalitet.

Det är viktigt att du uppfyller de chefskriterier som Västra Götalandsregionen (VGR) har fastställt, det vill säga har förmågor att driva ett:

  • Värdebaserat chefskap (se ovan).
  • Mål- och resultatorienterat
  • Utvecklingsorienterat
  • Kommunikativt

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Intervjuer kommer genomföras under eftermiddagen måndagen den 23 oktober!

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/6010
Kontakt
  • Madeleine Zetterberg, 0709126142
Facklig företrädare
  • Magnus Hanson, Vårdförbundet, 0721470471
  • Kristina Lund, Vision, 0313428879
Publicerat 2023-09-21
Sista ansökningsdag 2023-10-15

Tillbaka till lediga jobb