Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ögonmottagning Frölunda

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Är du sjuksköterska och söker en arbetsplats med god gemenskap och motiverande kollegor? Har du intresse av att arbeta med både barn- och vuxenverksamhet? Vill du arbeta vid Sveriges näst största Ögonklinik, men på ett mindre sjukhus? Då är du välkommen till oss på Ögonmottagning Frölunda vid Frölunda Specialistsjukhus

Om tjänsten

Vi erbjuder en tjänst som sjuksköterska vid Ögonmottagning Frölunda. Här arbetar du dagtid, måndag till fredag, med varierande arbetsuppgifter. Du har självständiga mottagningar såväl som förberedelser inför läkarmottagning.

Ögonmottagning Frölunda är en filial till Ögonkliniken vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset och är för närvarande förlagd till Frölunda Specialistsjukhus. Vårterminen 2024 kommer verksamheten att flytta in i det nybyggda Högsbo Närsjukhus. På Ögonmottagning Frölunda arbetar vi i huvudsak med glaukom- och kataraktundersökningar hos vuxna samt synundersökningar hos barn. Vi har även en regional utredningsenhet för barn med cerebral synskada (CVI).

Din huvudplacering kommer att vara på Ögonmottagning Frölunda, men det ingår även viss tjänstgöring vid vår akutverksamhet på Ögonmottagning Mölndal, som tar emot både vuxna och barn med plötslig ögonsjukdom eller ögonskador.  

Du har möjlighet till betald vidareutbildning, som till exempel ortoptistutbildning. Är du intresserad av forskning eller elektrofysiologi kan du även fördjupa dig i det.

Om dig

Du som söker tjänsten är sjuksköterska med ögonerfarenhet, gärna utbildad ögonsjuksköterska. Du tycker som vi att samarbete och ett gott bemötande är viktigt, oavsett om det gäller kollegor eller patienter. Du är en person som är flexibel, ser förändringar som en möjlighet och bidrar med din kunskap och kompetens. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet vid tillsättningen av tjänsten.

Om ögonverksamheten

Med över 250 medarbetare är vi en av Sveriges största Ögonverksamheter. Vi är en forskningsintensiv verksamhet som ligger i framkant när det gäller forskning och utveckling, bland annat har vi en regional enhet som utreder barn med CVI (hjärnsynskada). Vi bedriver nationell högspecialiserad vård för två tillstånd; barnkatarakt/barnglaukom och ROP (näthinneförändringar hos för tidigt födda barn). Vi har också flera utbildningsuppdrag där vi som enda ögonklinik i Norden har startat en ortoptistutbildning hösten 2021. Huvudverksamheten är lokaliserad på Mölndals sjukhus, men Ögonkliniken finns även representerad på Sahlgrenska sjukhuset, Kungälvs sjukhus, Frölunda sjukhus och Drottning Silvias Barnsjukhus.

Vår verksamhet är indelad i 14 processer efter olika subspecialiteter, både inom medicin och kirurgi. I processerna finns medarbetare från olika yrkeskategorier (sjuksköterskor, biomedicinska analytiker, medicinska sekreterare, optiker, ortoptister, ögonsjuksköterskor, kanslister, läkare, koordinatorer, fotografer, undersköterskor och tekniker), alla med hög kompetens inom området.

Vill du bli en del av vårt team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5994
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Åsa Holhammar, 0700-852516
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Cecilia Damm, 031-3430611
Publicerat 2023-09-20
Sista ansökningsdag 2023-10-11

Tillbaka till lediga jobb