Södra Älvsborgs sjukhus, Stab för ledningsstöd och administration

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Till staben för hållbarhet, kansli och säkerhet söker vi nu en säkerhetssamordnare med främsta fokus på beredskap. Har du gedigen erfarenhet av säkerhetsarbete på en taktisk och strategisk nivå och vill vara delaktig i beredskap och skydd av en viktig samhällsaktör?
Välkommen till SÄS!

Om vår lediga tjänst
Som säkerhetssamordnare kommer du att arbeta brett inom området säkerhet och beredskap. Du arbetar i första hand med beredskapsplanering men även med uppgifter inom civilberedskap, säkerhetsskydd och kontinuitetshantering. Det handlar om att skapa planer och planering för att sjukhuset ska kunna fullgöra sina uppgifter som samhällsviktig verksamhet. Även informationssäkerhet kan komma att ingå bland arbetsuppgifterna. Vi är intresserade av just din kompetens och erfarenhet, och arbetsinnehåll och ansvar kan till viss del formas efter din profil.

Om oss
Säkerhetsenheten utgör stabsresurs inom bland annat personsäkerhet, brandsäkerhet, informationssäkerhet/GDPR samt sjukhusets passagesystem. Vid enheten finns dessutom styrning och löpande kontakter med sjukhusets Trygghetscentral som drivs i extern regi. När det gäller områden som organisation för tjänsteperson i beredskap, beredskapsplanering, civilt försvar, säkerhetsskydd och kontinuitetshantering utgår sjukhusets planer från det arbete som bedrivs vid säkerhetsenheten. Inom säkerhetsenheten är vi fem personer som arbetar tätt tillsammans, tar stort ansvar och ser värdet av att stötta varandra.

I staben för hållbarhet, kansli och säkerhet arbetar totalt ca 40 personer och vi ansvarar för flera områden; hållbarhet, strategisk vårdadministration, säkerhet/beredskap, kansli, arkiv och registratur.

Västra Götalandsregionen och dess verksamheter, däribland regionens sjukhus, står nu inför att intensifiera arbetet inom beredskapens olika delar i fredstid såväl som i ett läge av höjd beredskap.

Din profil
Du har akademisk examen eller YH-utbildning inom säkerhet-, risk- och krishantering och/eller annan motsvarande utbildning och god erfarenhet av säkerhetsarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av:

  • säkerhetsarbete/beredskapsarbete i offentlig sektor
  • arbete med strukturerade metoder för riskanalys med tillhörande IT-stöd
  • arbetsledning
  • arbete med att driva projekt

Då vi arbetar tillsammans med företrädare för andra förvaltningar inom Västra Götalandsregionen såväl som med olika verksamheter inom sjukhuset behöver du ha en god förmåga till systemförståelse för att kunna se både helheten samt dess delar.
För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en person med mycket god integritet och samarbetsförmåga. Du har förmåga att få saker och ting gjorda, ofta genom att övertyga andra och få dem att förstå och utföra arbetsuppgifter. Detta fordrar en pedagogisk förmåga, tydlighet i att uttrycka dig muntligen och skriftligen samt att du är strukturerad och bra på planering.   

Övrigt
Säkerhetskontroll kan komma att göras på den kandidat som blir intressant för anställning.

Urval inför intervjuer kommer att ske löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5894
Kontakt
  • Henrik Hermansson, administrativ chef, 070-6194951
Facklig företrädare
  • Juanita Samuelsson, Vision, 033-6162032
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb