Sjukhusen i väster, Akutsjukvård, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Vi söker läkare som kan vara med och bygga vår verksamhet i Kungälv!

Akutsjukvård i Kungälv
Kungälvs sjukhus är ett mindre sjukhus strax norr om Göteborg som betjänar runt 125 000 invånare, till stora delar från mindre kustsamhällen. Framöver planeras norra Hisingen och delar av Angered tillhöra Kungälvs sjukhus som då får ett upptagningsområde på runt 165 000. Akutmottagningen ser i dagsläget runt 33 000 blandade somatiska vuxna patienter per år, kirurgi med urologi och trauma, ortopedi och bred allmän internmedicin inklusive kardiologi, neurologi, infektion, lungmedicin och gastroenterologi.

Akutläkare i Kungälv
Akutläkarsatsningen började hösten 2017 och vi har hösten 2023 11 ST-läkare och 3 specialistläkare i akutsjukvård som arbetar hos oss och en verksamhet stabilt uppbyggd i gott samarbete med sjukhusets andra kliniker. Internutbildning enligt SWESEM:s rekommendationer bedrivs i samarbete med Göteborgsregionens övriga sjukhus inklusive SÄS. Som ST-läkare följer vi SWESEM:s utbildningsplan för akutsjukvård. Det innebär att ungefär hälften av din ST är förlagd till akutmottagningen. Randningar, kurser, arbeten mm sker både lokalt och regionalt. Som specialist har man stora möjligheter att få förändra och bygga upp verksamheten.

Arbetsuppgifter
I arbetet ingår huvudsakligen tjänstgöring på akutmottagningen, dag-, kvälls- och nattetid. Som specialist ingår handledning av ST-läkare i ditt arbete. Du förutsätts också vara med och bidra till utvecklingen av arbetssättet för akutläkargruppen. Vi planerar att starta upp en akutläkarbil i samarbete med närsjukvårdsteamet (NSVT) på sjukhuset, vilken ska bemannas av akutläkare. Administrationstid och studietid är inplanerad i schemat och utbildning är ett av våra fokus.

Kvalifikationer
Vi söker dig med arbetslivserfarenhet inom svensk slutenvård som har stort intresse för akutsjukvård och organisation. Du är antingen färdig specialist eller legitimerad läkare som vill börja en ST i akutsjukvård.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5840
Kontakt
  • Xuyian Kenéz, läkarchef, 0303-98941, xuyian.kenez@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Tommy Hanis, VGLF, 073-720 28 56 , tommy.hanis@slf.se
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-13

Tillbaka till lediga jobb