NU-sjukvården, Område Ledning och stöd, HR

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vi söker nu två vikarierande HR-specialister som vill utvecklas tillsammans med oss på HR-enheten i NU-sjukvården! 

Om verksamheten
HR-organisationen består av en HR-chef med cirka 25 medarbetare samt en enhetschef med ansvar för cirka 20 heromarapportörer. Det är en stor bredd på arbetsuppgifter och många kontaktytor. Inom HR arbetar vi som personalcontroller, specialister, generalister, strateger och HR-områdespartner, HR-partner. Vi erbjuder dig ett mycket varierande arbete med möjlighet till utveckling inom HR-området. Du får också trevliga kollegor och möjlighet till god kollegial stöttning och internt lärande utifrån ett HR-perspektiv.

Om tjänsten
Som HR-specialist med inriktning anställning och rekrytering kommer du fördela din arbetstid mellan att arbeta med rekrytering-och anställningsfrågor. 

Inom rekrytering handlar i stort om att utforma och administrera annonser och göra urval inför intervju, ofta är du med i delar eller hela processen som till exempel kravprofilsarbete, delta vid intervjuer och referenstagning. En viktig del i vårt arbete kring rekrytering är att marknadsföra NU-sjukvården som attraktiv arbetsgivare. Det innebär bland annat att du kommer att planera och delta i rekryteringsbefrämjande åtgärder och aktiviteter såsom mässor, karriärsdagar, jobbevent och besök på skolor. Vidare förser du verksamhetens chefer med lönerådgivning.  

Inom arbetet med anställning kommer du bland annat att arbeta med att handlägga anställningslag utifrån lagar och regler. Du har många kontaktytor i ditt arbete, bland annat med chefer, heromarapportörer, löneservice och myndigheter i samband med handläggning. Arbetat fördelas mellan flera medarbetare inom HR och samarbete är viktigt för att arbetat ska fungera på ett bra sätt. 

I ditt arbete bemannar du vår funktionsbrevlåda HR-direkt där vi tar hand om HR-relaterade frågor och fördelar dem inom vår enhet.

Tjänstens innehåll kan komma att förändras över tid. Det är därför viktigt att du är flexibel och trivs med att arbeta i en miljö som präglas av utveckling! 

Kvalifikationer
Högskoleexamen med inriktning personal, eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterande om du har arbetat med rekrytering och/eller anställningsprocessen tidigare. För att kunna ge kvalificerade råd till chefer har du kunskaper inom arbetsrätt.

Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera, skapa förtroende och samarbeta. Du är serviceinriktad och mån om att ge ett gott bemötande. Det är viktigt att du trivs med administrativa arbetsuppgifter och är strukturerad och har en god administrativ förmåga. Eftersom en del av arbetet är att skapa attraktiva annonser är det bra om du har en god stilistisk förmåga. Du arbetar metodiskt och driver dina uppdrag självständigt. Din förmåga att prioritera är viktig då du har flera uppdrag på gång parallellt och ofta med korta deadlines.

Övrigt
Annonsen avser två vikariat som sträcker sig cirka 1 år framåt. 
Placering på NÄL.
Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5838
Kontakt
  • Anna Sofia Johannson, HR-chef, 010-4356834
Facklig företrädare
  • Mary Foss, Vision, vxl010-4350000
  • Johan Klaar, SACO, vxl010-4350000
Publicerat 2023-09-15
Sista ansökningsdag 2023-10-06

Tillbaka till lediga jobb