NU-sjukvården, Område III, Vuxenpsykiatri, Avdelning 57

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Är du vår nya Teamledare?
Vi söker dig som vill leda och utveckla vår avdelning tillsammans med medarbetare och avdelningschef. Ditt övergripande uppdrag blir att samordna och leda det dagliga omvårdnadsarbetet på avdelningen.

Avdelning 57
Avdelning 57 är en allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning, som i första hand vänder sig till personer med emotionellt instabil personlighet. På avdelningen arbetar skötare, specialistskötare, sjuksköterskor, specialistsjuksköterskor och AT-/ST-/överläkare. Vi har även en kurator kopplad till avdelningen. Avdelningen är i uppstart för att ta emot patienter enligt konceptet SI (Självvald Inläggning). 

Ditt uppdrag och din roll
Som Teamledare fungerar du som förebild och ansvarar för att leda och utveckla dina medarbetare på ett inspirerande och inkluderande sätt. Du kommunicerar tydligt vad ni ska uppnå tillsammans med medarbetarna, förklarar hur ni ska nå dit och skapar förutsättningar för att nå uppsatta mål. Det är även viktigt att du driver förändring tillsammans med medarbetarna. Kompetens, verksamhet och arbetsmiljö utvecklas därför i dialog med dessa, vilket kräver ett lyhört och inkluderande ledarskap där du också tar ansvar för att stärka NU-sjukvårdens rykte som arbetsgivare. 

I din roll som Teamledare ingår bland annat: 

  • Läkemedelsansvar samt ansvarig över det övergripande omvårdnadsarbetet
  • Arbetsledning vid vårdenhetschefs frånvaro 
  • Tillsammans med chef initiera och genomföra förbättringsarbeten 
  • Tillsammans med chef leda utvecklingsarbete och utbildning 

Det här har du med dig till oss
Som Teamledare har du förmåga att balansera rollerna som ledare och arbetsgivare. Du kan värdera olika alternativ på ett konstruktivt sätt, kan förstå verksamheten långsiktigt och planera strategiskt för att nå uppsatta mål. Som ledare är du bra på att skapa delaktighet och engagemang, samtidigt är du medveten om ditt ledarskap, förstår hur det påverkar andra och är duktig på att kommunicera.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du är specialistsjuksköterska i psykiatri eller om tidigare erfarenhet från att ha arbetat inom psykiatrin. Det är även meriterande om du har genomgått ledarskapsutbildning. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5817
Kontakt
  • Micaela Hektor, Vårdenhetschef, 0104350571
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-09-11
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb