Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Klinisk mikrobiologi, Bakteriologi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vill du leda arbetet med diagnostik av bakterie-, svamp och parasitorsakade infektioner? Vill du arbeta strategiskt och långsiktigt i samarbete med andra chefer i ett regionalt laboratorium?

Då passar rollen som enhetschef för Bakteriologi dig!

Enheten för Bakteriologi är en del av Klinisk mikrobiologi, ett regionalt verksamhetsområde som bedriver mikrobiologisk diagnostik. Verksamheten är indelad i sju enheter: Bakteriologi, Molekylär mikrobiologi, Serologi, Vårdhygien och Service på Sahlgrenska sjukhuset, samt Klinisk mikrobiologi i Trollhättan och Borås. På alla enheter bedrivs ständigt ett omfattande utvecklingsarbete av diagnostiken. Utåtriktad informationsverksamhet, smittutredningar, forskning och undervisning ingår också i uppdraget.

Du kommer i ett gemensamt ledarskap tillsammans med ytterligare en enhetschef axla rollen som chef för enheten Bakteriologi, som har cirka 50 medarbetare. Eftersom du kommer att leda enheten gemensamt med en chefskollega är det viktigt att du trivs med att arbeta i team, har lätt för att bygga förtroende och har ett prestigelöst förhållningssätt. Du kommer vara direkt underställd verksamhetschefen för Klinisk mikrobiologi, och ingår i verksamhetens ledningsgrupp.

Inom den bakteriologiska enheten används odlingsbaserade, mikroskopiska, molekylärbiologiska och proteomiska tekniker. Arbetet omfattar till största delen bakteriologisk, mykologisk och parasitologisk diagnostik samt resistensbestämning. På enheten pågår ständigt kvalitetshöjande utvecklingsarbete samt forskning, utbildning och undervisning.

Om arbetet

Du har ansvar för personal, ekonomi och verksamhet vilket bland annat innebär budgetarbete, planering av bemanning, arbetsplatsträffar, utvecklingssamtal och arbetsmiljö inom enheten.

Du verkar för ett gott samarbete såväl inom verksamheten som med andra verksamheter och samarbetspartners inom och utanför Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Det finns utomordentliga utvecklingsmöjligheter för dig med intresse för avancerad mikrobiologisk diagnostik och forsknings- och utvecklingsarbete.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom relevant ämnesområde eller motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Akademisk bakgrund såsom magister, master eller forskarutbildning är meriterande likaså tidigare erfarenhet av laboratorieverksamhet och särskilt kliniskt mikrobiologiskt arbete.

Vid rekryteringen läggs stor vikt vid goda ledaregenskaper och tidigare erfarenhet av arbete i ledande ställning.

Vi ser dig som en kreativ person med en vilja att vara med och påverka och utveckla hela verksamheten, med en förmåga att entusiasmera medarbetarna. Du ser en utvecklingspotential i att arbeta i gemensamt ledarskap.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5773
Kontakt
  • Verksamhetschef, Peter Brodin, 070-0816581
Facklig företrädare
  • Vision, Sandra Novakovic, 070-0825702
  • Kommunal, Eva Tarsalainen, 031-3427150
  • SACO, Ylva Surac , 031-3429581
Publicerat 2023-09-12
Sista ansökningsdag 2023-09-26

Tillbaka till lediga jobb