Koncernkontoret

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Avdelningen Patientsäkerhet och medicinsk beredskap ansvar för att leda, utveckla och samordna patientsäkerhetsarbetet i Västra Götalandsregionen. I avdelningen ingår flera viktiga och spännande uppdrag med det övergripande målet att arbeta för en god och säker vård. Avdelningen har tre team fördjupad uppföljning och medicinsk revision, medicinsk krisberedskap och särskilda uppdrag samt team patientsäkerhet.

Nu söker vi en Regionutvecklare till team patientsäkerhet som vill vara med och arbetar med strategisk utveckling av patientsäkerheten i Västra Götalandsregionen. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
Som regionutvecklare arbetar du med att leda, utveckla, samordna och stödja förvaltningarna i patientsäkerhetsarbetet enligt den regionala handlingsplanen för ökad patientsäkerhet, för att uppnå de uppsatta patientsäkerhetsmålen.

I ditt uppdrag ingår bland annat att leda det regionala nätverket inom patientsäkerhet och omvårdnad. Du sammanställer och analyserar statistik och mätningar och skriver rapporter, exempelvis patientsäkerhetsberättelse, punktprevalensmätningar och enkäter. Du anordnar utbildningar och tillfällen för erfarenhetsutbyte mellan förvaltningar. Du bereder underlag till politik och tjänstemannaledning inom området patientsäkerhet och bidrar i arbetet med regional uppföljning, utvärdering och analys inom området. I arbetsuppgifterna ingår att vara regionens representant i nationellt patientsäkerhetsarbete.

Du arbetar i nära relation med regionens chefläkare

Vad kan vi erbjuda dig?
För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs - på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
För uppdraget krävs att du har högskoleutbildning inom hälso- och sjukvård och har flerårig klinisk erfarenhet av arbete inom patientsäkerhetsområdet. Du behöver ha goda kunskaper inom patientsäkerhet och om relevanta metoder och verktyg som används inom området samt ha god helhets- och systemförståelse 

Du bör vara utvecklingsinriktad, kommunikativ, strukturerad och ha god förmåga att entusiasmera andra i förändringsarbete. Samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt och förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter är väsentligt.

Som person är du drivande och van att självständigt ta ansvar för dina uppdrag. Du har ett analytiskt och strategiskt förhållningssätt. God leverans i tid är viktigt för dig. Du har en förmåga att knyta nya kontakter och samarbeta både med nära kollegor och med externa parter. Du ser det som självklart att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter men också att beakta andras. Du är bekväm med att leda grupper samt att göra föredragningar i olika sammanhang. Du har lätt att uttrycka dig i tal och i skrift och har god datorvana och är väl förtrogen med Officepaketet samt vanligt förekommande webbverktyg.

Du är intresserad av att på en administrativ nivå vara med och utveckla vården i Västra Götalandsregionen. Du behöver ha en god pedagogisk, analytisk och kommunikativ förmåga samt ett strategiskt förhållningssätt. Du skapar engagemang och förtroendefulla relationer genom att du är lyhörd och lätt att samarbeta med.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5772
Kontakt
  • Marie Gustafsson, avdelningschef, 0727-297660
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
Publicerat 2023-09-08
Sista ansökningsdag 2023-10-01

Tillbaka till lediga jobb