NU-sjukvården, Område I, Akutmottagning, NÄL

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Nu söker vi ST-läkare inom akutsjukvård!

Akutmottagningen finns förlagd uteslutande på NÄL och tar emot ca 72000 besök per år. Det gör den till den största akutmottagningen i Västra Götaland. Akuten har till stor del varit bemannad av akutläkare sedan 2015 och i dagsläget finns 25 akutläkare anställda, varav 10 färdiga specialister i akutsjukvård, samt ett antal vikarierande underläkare. I dagsläget handlägger vi medicinska, kirurgiska och ortopediska patienter, samt kirurgiska barn och vissa öronpatienter. Vi täcker både dagar, kvällar och nätter, men har ännu inte tagit över alla linjer och arbetar ännu inte helt linjelöst.

 

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ST-tjänster inom akutsjukvård som uppfyller alla krav från Socialstyrelsen och som utformas efter Swedish Society for Emergency Medicine (SWESEMs) målbeskrivning för akutsjukvård. Din huvudsakliga arbetstid är förlagd till akutmottagningen, men alla randningar på andra kliniker (exempelvis barnkliniken, gyn/obs, AnOp/IVA) planeras in under utbildningen. Samtliga randningar som krävs för att bli färdig specialist erbjuds på sjukhuset. Som ST-läkare hos oss kommer du tidigt att få gå kurser i akut omhändertagande såsom ATLS, MedicALS (eller motsvarande) och A-HLR. Under din ST-tjänstgöring kommer du fortlöpande att genomgå ytterligare externa kurser och utbildningar såsom ultraljudsutbildning och APLS. Vi har även ett internt utbildningsprogram med återkommande utbildningsdagar varje månad. Vi har färdiga specialister i tjänst vardagar 8-20, samt flertalet helger och vissa nätter, vilket säkrar att du får adekvat handledning i det dagliga arbetet under din ST-utbildning.

Vi har flexibel schemaläggning och en arbetstidsmodell för läkare. Vi har ett etablerat akutläkaravtal med en veckoarbetstid på 36,33 h för en heltid. Vi har stort fokus på kollegial stämning, samarbete och kliniskhandledning. Vi jobbar kontinuerligt med klinikutveckling och genomför bland annat diagnostiska DVT ultraljud, propofolsedering för elkonverteringar, procedursederingar, blockader, ascitestappningar, thoravent-drän etc. Ultraljudsakademi är under utveckling. Stora möjligheter finns för att vara med att driva och utveckla kliniken i den riktning som läkargruppen önskar.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk sjukvård och som har ett stort intresse för akutsjukvård och intresse för att vara med att utveckla vår klinik. Du som söker behärskar det svenska språket i såväl tal som skrift. Du får gärna ha tidigare erfarenheter från annan specialitet.

För att lyckas i rollen ser vi att du har ett flexibelt arbetssätt och en förmåga att göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Tillsammans med din goda samarbetsförmåga trivs du självständigt i din roll och har helhetssyn. Du är strukturerad och har god förmåga att kunna fatta beslut. Det är viktigt att du arbetar bra med andra kollegor och kan relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Anställningsform:
Provanställning 6 månader, som övergår till tillsvidare ST-tjänst om allt fungerar för båda parter.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5484
Kontakt
  • Mie Jidetoft, Enhetschef, 0738-683122,mie.pedersen@vgregion.se
  • Jonas Feldthusen, ST-studierektor, 010-4350000,växel.jonas.feldthusen@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Johan Klaar, SACO, 010-4350000,växel.johan.klaar@slf.se
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb