NU-sjukvården, Område I, Akutmottagning, NÄL

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Nu söker vi Specialistläkare inom akutsjukvård!

Vi utvecklar akutsjukvården!
Akutmottagningen finns förlagd uteslutande på NÄL och tar emot ca 72000 besök per år. Det gör den till den största akutmottagningen i Västra Götaland. Akuten har till stor del varit bemannad av akutläkare sedan 2015 och i dagsläget finns 25 akutläkare anställda, varav 10 färdiga specialister i akutsjukvård, samt ett antal vikarierande underläkare. I dagsläget handlägger vi medicinska, kirurgiska och ortopediska patienter, samt kirurgiska barn och vissa öronpatienter. Vi täcker både dagar, kvällar och nätter, men har ännu inte tagit över alla linjer och arbetar ännu inte helt linjelöst.

Nu söker vi färdiga specialister inom akutsjukvård

Arbetsuppgifter:
Som specialist arbetar du ofta som ledningsläkare där du tillsammans med ledningssköterska och ledningssekreterare har det övergripande operativa ansvaret för akutmottagningen, fungerar som trombolysjour och larmledare, samt handleder kollegor och ger medicinska råd till ambulanssjukvården och primärvården. Som specialistläkare är du oerhört viktig för klinikens fortsatta utveckling. Du kommer tillsammans med klinikens övriga specialister, ansvara för klinikutveckling, fortbildning, samt handledning av läkarstudenter, AT-, BT- och ST-läkare. Du kommer också ha stort ansvar för att tillsammans med övriga seniora kollegor utveckla och driva kliniken framåt.

Vi är fortfarande en relativt ny klinik och jobbar kontinuerligt med att utvidga vårt uppdrag. Vi strävar mot att kunna utveckla specifika ansvarsområden för våra specialister (tex. POCUS, prehospitalt omhändertagande, katastrofberedskap, critical care, etc). I dagsläget genomför vi bland annat diagnostiska DVT ultraljud, propofolsedering för elkonvertering, procedursederingar, blockader, ascitestappningar, thoravent-drän etc. Planer finns för att starta upp en ultraljudsakademi inom den närmsta framtiden. Likaledes planeras för införande av specialiststudierektor och Fellowship för att säkra specialistfortbildning. Vi arbetar aktivt för att etablera ett bra teambaserat arbetssätt. Mycket stora möjligheter finns för att vara med att driva och utveckla kliniken i den riktning som läkargruppen önskar. För dig med stort intresse för utbildning och fortbildning kan tjänsten anpassas utefter det intresset. Det finns också goda möjligheter att tillgodose behov om du har pågående forskning.

Vi har flexibel schemaläggning och en arbetstidsmodell för läkare. Vi har ett etablerat akutläkaravtal med en veckoarbetstid på 36,33 h för en heltid. Önskemål om deltidsarbete kan oftast tillmötesgås. Vi har stort fokus på kollegial stämning, samarbete och klinisk handledning.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är färdig specialistläkare inom akutsjukvård, alternativt specialist inom närliggande specialitet och ambition att bli akutläkare. Meriter inom forskning, utvecklingsarbete och/eller utbildning är meriterande. Du bör självfallet ha ett stort intresse och engagemang för att arbeta i team och inom akutverksamhet.

Ett krav är att du har svensk läkarlegitimation och goda kunskaper i svenska språket.

Övrigt:
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet, framför allt avseende ledarskap, teamarbete och samarbetsförmåga.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5472
Kontakt
  • Mie Jidetoft, Enhetschef, 0738-683122,mie.pedersen@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Johan Klaar, SACO, 010-4350000,växel.johan.klaar@slf.se
Publicerat 2023-08-28
Sista ansökningsdag 2023-09-25

Tillbaka till lediga jobb