NU-sjukvården, AT-klinik

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

NU-sjukvården rekryterar 28 AT-block med start i februari och maj 2024 samt 3 AT-block med start i november 2023. Vi erbjuder 18 månaders tjänstgöring fördelat mellan NÄL och Uddevalla sjukhus samt vårdcentralerna i Bohuslän från Orust och norrut, Uddevalla, Dalsland samt Göta älvdalen (Trollhättan, Vänersborg och Lilla Edet). Fyra av blocken är pedagogisk AT med cirka 20 månaders anställning. Verksamheten leds av en AT-chef och har cirka 90 medarbetare.

De första två veckorna av AT är en introduktionsperiod som även innehåller radiologi, simulering och hjärt- och lungräddning. Därefter innebär AT-tjänsten blockvis tjänstgöring på opererande och internmedicinska specialiteter, psykiatri och allmänmedicin. Du har också en valfri tjänstgöring på fyra veckor för att fördjupa dig inom någon specialitet. 

AT innehåller fortlöpande utbildningsdagar och möjlighet till deltagande på AT-forum och AT-stämma. Vi genomför även en årlig studieresa i Sverige eller utomlands. Ledarskapsutbildning samt konsultationskunskap är ytterligare något du får med dig hos oss.

Som AT-läkare hos oss erbjuds du även:
-Förbättringsprojekt inom valfritt område
-Simuleringsövningar
-Klinikundervisning 
-Goda möjligheter till ST
-God sammanhållning med regelbundna aktiviteter

Två gånger om året firar vi alla färdiga AT-läkare!

Intervjuer kommer att genomföras vecka 41.

Kvalifikationer
Läkarexamensbevis eller beslut från Socialstyrelsen att fullgöra AT ska vara klart i god tid innan tillträdesdag. Erfarenhet av arbete som läkare, erfarenheter av ledarskap, forskning eller av att utbilda samt erfarenheter av andra relevanta yrken eller organisationer är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom god samarbetsförmåga och lösningsfokus samt  anknytning till eller intresse av vårt område. Vi strävar efter en god gruppsammansättning med blandade erfarenheter och bakgrunder eftersom vi tror att det stärker både AT-gruppen och organisationen.

Bifoga svenskt eller nordiskt läkarexamensbevis, Socialstyrelsens tillstånd att fullgöra AT alternativt studieintyg. 

Lämna referenspersoner i ansökan. Rekommendationsbrev beaktas inte och behöver inte bifogas.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Februari och maj
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 31
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan/ Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5406
Kontakt
  • Hanna Wallberg, AT-chef, 010-4356700
  • Annette Nyström, Biträdande AT-chef, 010-4356691
  • Anders Schönbeck, Studierektor primärvård, 010-4350000
  • Johanna Abelsson, Studierektor sjukhus, 010-4354762
  • Johanna Hektor, HR Rekrytering , 010-4356822
Facklig företrädare
  • Andreas Vallebrant, SYLF, tel. 010-4350000 vxl el , andreas.vallebrant@slf.se
Publicerat 2023-08-31
Sista ansökningsdag 2023-09-29

Tillbaka till lediga jobb