Närhälsan, Område R7

Närhälsan utvecklar primärvård i världsklass. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras liv och hälsa. Vi erbjuder dig ett stimulerande och meningsfullt arbete med kompetenta kollegor, tydligt ledarskap och utvecklingsmöjligheter.

Om Närhälsan Rehab 

Med våra 61 rehabmottagningar inom Västra Götalandsregionen finns vi nära invånarna och gör skillnad för deras hälsa. Många patienter söker oss och vi arbetar med rehabilitering för alla åldrar; individuellt och i grupp. Vi arbetar ofta i team. Målet är att var och en som söker oss ska få en rehabilitering med hög kvalitet och ett positivt bemötande.

Om verksamhetsområdet

Du kommer att vara chef för sex enhetschefer vid Närhälsans rehabmottagningar i Sjuhärad och Mitten Älvsborg. I verksamheten ingår också ett smärtteam. Arbetet sker i nära samverkan med vårdcentraler och övriga rehabmottagningar inom Närhälsan.

På våra mottagningar arbetar arbetsterapeuter, fysioterapeuter/sjukgymnaster, logoped samt medarbetare med administrativa arbetsuppgifter. Sedan 1 september 2014 är rehabmottagningar i Närhälsan konkurrensutsatt inom Vårdval rehab i Västra Götalandsregionen. Vi bedriver rehabiliteringsverksamhet måndag–fredag; i huvudsak på mottagning, men även vid hembesök.

Om arbetet
Som områdeschef arbetar du direkt underställd primärvårdschef och ingår i ledningsgruppen för Närhälsan Rehab. Tillsammans utvecklar vi verksamheten och du blir en viktig del för att nå våra mål i Närhälsans affärsplan. Din uppgift är att motivera, inspirera och skapa goda förutsättningar för dina medarbetare samt möjliggöra allas delaktighet i verksamhetens utveckling.

Du kommer att leda arbetet genom och tillsammans med enhetschefer. Som områdeschef har du det samlade ansvaret för ekonomi, personal och verksamhet och är verksamhetschef. I uppdraget som områdeschef ingår bland annat att tillgodose hög patientsäkerhet och god kvalitet, skapa goda förutsättningar för delaktig, utveckla arbetssätt för patientens bästa och en god arbetsmiljö och samverka med vårdgrannar och samarbetspartners. Som stöd i arbetet har du primärvårdschef, kollegor i ledningsgruppen och stabsfunktioner; ekonomi, HR, kommunikation och utveckling.

Om dig

Du har högskoleutbildning inom relevant område samt vidareutbildning inom ledarskap. Det är meriterande om du har arbetat med rehabilitering.

Du har gedigen kunskap om ekonomi, affärsmässighet och att leda en verksamhet i utveckling. Du är mål- och resultatorienterad och driver på ett framgångsrikt sätt igenom de beslut som fattas inom organisationen. Du har god förmåga att engagera medarbetare och kollegor i detta arbete. Din kommunikationsförmåga är mycket god vilket innebär att du anpassar, konkretiserar och förmedlar information på ett tydligt sätt med fokus på dialog. Ditt ledarskap är närvarande och att vara lyhörd och skapa tillitsfulla relationer är viktigt för dig. 

Rekryteringsprocessen
Vi planerar intervjuer till 29/9.

Chefsrekrytering inom Närhälsan följer chefsrekryteringsprocessen i Västra Götalandsregionen. Som en del av urvalsprocessen sker djupintervju och testning av aktuell kandidat vid regionens Center för chefsrekrytering i Göteborg. Detta planeras till 5/10 och 17/10.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5298
Kontakt
  • Josefin Lönnström, HR-konsult, 072-2021347
  • Helen Jarl, PVO-chef, 073-6226237
Facklig företrädare
  • Abdol Vazae, Fysioterapeuterna, 0736-636889
  • Lena Bengtsson. Sveriges arbetsterapeuter, 0700-207997
  • Helena Svanberg-Knight, Logopedförbundet/SRAT., helena.svanberg.knight@vgregion.se
Publicerat 2023-09-06
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb