Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Ätstörningscentrum barn och unga vuxna

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Vi söker en kollega som vill vara med och utvecklas med oss på Ätstörningscentrum barn och unga vuxna avdelning. 

Om oss

Ätstörningscentrum barn och unga vuxna avdelning är en specialiserad avdelning med 8 vårdplatser för ungdomar mellan 16 och 25 år som är boende i Västra Götalandsregionen. Under behandlingstiden hos oss erbjuds patienter med allvarlig ätstörning behandling enligt ett strukturerat vårdprogram. Avdelningen är del av en vårdkedja där även ätstörningsspecialiserad öppenvård och dagvård ingår. Vårdarbetet bedrivs i team som består av läkare, sjuksköterskor, skötare, kurator samt psykolog. Vi samarbetar även med dietist, kock, fysioterapeut, arbetsterapeut och musikterapeut.

Vi har som en handfull andra enheter i landet tilldelats uppdraget; Nationell Högspecialiserad Vård (NHV) för svårbehandlade ätstörningar och vi arbetar därför intensivt med ett utvecklingsarbete som förberedelse för detta. Som en del av förberedelserna ingår en bred förstärkning av kompetensnivån i vårdarbetet och personalgruppen med hjälp av bland annat flera nya yrkeskategorier och gemensamma stora utbildningsinsatser.

Inom kort kommer även en ny avdelning för patienter under 16år tillskapas inom verksamheten vilket kommer medföra en levande slutenvårdssektion med stort internt utbyte, stöd och samarbete. Vi har därför mycket spännande tider framför oss!

Vårt erbjudande till dig

Vi vill nu utöka vår grupp av mycket duktiga sjuksköterskor. Är du intresserad av metodutveckling, och vill hjälpa oss att skapa ännu bättre vård för våra patienter? Då kan du vara precis den vi söker!

  • Vi ser fortbildning som en viktig hörnsten för kunskapsutveckling och evidensbaserad vård. Vi erbjuder därför utbildning både internt och externt inom ätstörningsområdet samt inom barn och ungdomspsykiatri.
  • På avdelningen har vi dessutom regelbundet handledning i grupp.
  • Inom verksamheten bedrivs även mycket forskning och metodutveckling där man som medarbetare har goda möjligheter att få medverka i.
  • Vi har för närvarande ISP schema med möjlighet att påverka helger och kvällar.

Vi är inne i en nyskapande period med fokus på vidareutveckling av metoder, processer och arbetssätt. Vår målsättning är att skapa en välfungerande vård som på bästa möjliga sätt möter patientens individuella behov och förutsättningar. I detta arbetet spelar vårdpersonal och övriga delar av teamet en aktiv roll.

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår behandling enligt avdelningens vårdprogram med motiverande samtal, stöd för ångesthantering, planering inför permissioner i hemmet, pedagogisk måltidsstöd samt övrig medicinsk- och psykiatrisk omvårdnad. Vårt fokus är att tillsammans med patient och närstående jobba med uppsatta mål utifrån en individuell vårdplan.

Som sjuksköterska på avdelningen är du arbetsledande i teamet och har omvårdnadsansvar för teamets patienter. Tjänsten innebär sedvanliga sjuksköterskeuppgifter samt planering och samarbete i team.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som vill utvecklas med oss. Erfarenhet av psykiatrisk omvårdnad är meriterande. Men vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska kommer ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vi ser fram emot din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/5197
Kontakt
  • Tf. Vårdenhetschef, Lena Haglund Backman, 0700-824496
  • Sektionsledare, Anneli Vestlund, 0722-034940
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Carina Deréus, 0700-824016
Publicerat 2023-08-11
Sista ansökningsdag 2023-09-27

Tillbaka till lediga jobb