Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gastroenterologisk endoskopimottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Vår verksamhet växer och vi behöver därför utöka vår bemanning med en initiativtagande sjuksköterska. 

Om oss

Vi på Endoskopimottagning på Östra Sjukhuset är en mottagning som bedriver endoskopisk verksamhet inom gastroenterologi fem dagar per vecka. Vi utför koloskopi, gastroskopi, ERCP, kapselenteroskopi med mera utifrån de remisser som inkommer. Vi har sedan ett par år tillbaka även specialiserat oss på en avancerad teknik för att ta bort stora polyper i tarmen (ESD). Största delen av vår verksamhet är elektiv, men vi utför även akuta undersökningar på inneliggande patienter. På mottagningen finns fyra undersökningssalar och vi har även tillgång till en sal på operationsavdelningen, där vi med hjälp av narkospersonal utför endoskopiska undersökningar i narkos en dag per vecka. Några pass per månad utför vi undersökningar i lättare narkos (Propofol) i våra egna lokaler. Vi arbetar dagtid måndag till fredag och håller stängt alla röda dagar. Då verksamheten hela tiden växer och utvecklas behöver vi utöka vår bemanning.

Vad erbjuder vi dig?

Endoskopiverksamheten utvecklas ständigt och varje dag innebär nya kunskaper och erfarenheter. Som sjuksköterska hos oss får du regelbundet interna föreläsningar av våra egna läkare och ibland av externa föreläsare. Vi har utvecklings-/planeringsdagar då vi både har verksamhetsanknuten aktivitet och aktiviteter av social karaktär.

Alla personalkategorier på enheten arbetar ihop som ett team. Kamratandan är god, stämningen positiv och vi månar om varandra. Personalsammansättningen är varierad i både ålder och erfarenhet och de mer erfarna delar gärna med sig av sina kunskaper. Vi ägnar mycket tid till att förbättra och utveckla vår verksamhet. 

Arbetsbeskrivning 

Som sjuksköterska på endoskopimottagningen har du varierande arbetsuppgifter. Ena dagen är du placerad i det vi kallar "uppvak", vilket innebär att du tar emot och förbereder patienter inför undersökningen och observerar dem efteråt. Du ansvarar också för att boka akuta undersökningar för inneliggande patienter. Detta sker i operationsprogrammet Orbit. En annan dag är du placerad på undersökningssal där du assisterar skopisten och har patientansvar för en patient åt gången. Du hanterar läkemedel och dokumenterar i Melior enligt lokala rutiner. I arbetet kan även vissa administrativa arbetsuppgifter ingå, t.ex. att bevaka och besvara ärenden i 1177, samt att ha en rådgivande funktion även till övriga enheter inom sjukhuset.

Om dig

  • Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med minst ett års erfarenhet inom akutsjukvård. 
  • Tidigare erfarenhet från endoskopisk/gastroenterologisk verksamhet är meriterande.

För att passa i rollen ska du vara initiativtagande, arbeta strukturerat och vara öppen för förändringar. Du möter alla patienter och medarbetare med respekt och är en god ambassadör för verksamheten. Vi är övertygade om att du har en önskan om att ge det lilla extra och att du tycker om att arbeta i team. Det är viktigt att du har en god självinsikt och en vilja att visa resultat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4239
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Suzanne Hägne, 031-3435514
  • Sektionsledare, Helena Andersson, 031-3434926
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Jessica Fridh, 031-3434925
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Tillbaka till lediga jobb