Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Avdelning 139 Transplantation

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Är du sjuksköterska och nyfiken på Transplantation? Vi söker sjuksköterskor till dag/kväll eller natt.

På Transplantationscentrum bedriver vi högspecialiserad vård och vi är den enda vårdavdelningen i Skandinavien som transplanterar alla inre organ under samma tak, vilket vi är väldigt stolta över. På Transplantationscentrum utför vi transplantationer men även kirurgiska ingrepp på patienter som har en tumör i levern. Vår verksamhet består av både planerad och akut vård vilket ställer höga krav på ett gott samarbete genom hela vårdkedjan på enheten. 

Varför ska jag välja transplantation?

Det som är så fantastiskt med att jobba på transplantationsavdelningen här på Sahlgrenska är att du ofta får träffa patienter preoperativt, de är nervösa men hoppfulla, och sedan följa dem postoperativt hela vägen fram till hemgång för att senare återse dem när de kommer tillbaka vid årskontroller.   

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att bli den där erfarna, kompetenta, trygga sjuksköterska du drömmer om att bli!

Du kommer utvecklas och lära dig allt du kan behöva för ditt framtida yrkesliv.

Vi behöver nya medarbetare och kan erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete i en kultur som präglas av öppenhet, gott kamratskap, mycket skratt och rak kommunikation. Som sjuksköterska på avdelningen arbetar du med både avancerad kirurgisk och medicinsk vård samt med planerade och akut sjuka patienter.

Du kommer till ett gäng med såväl färska som mycket erfarna sjuksköterske- och undersköterskekolleger. Vi hjälps åt, tar hand om och peppar alltid varandra!

Hoppas att just du vill bli en del av vårt underbara gäng!

Vad erbjuder vi?

Vi erbjuder ett väl inarbetat introduktionspaket med både teoretisk och praktisk undervisning. Vi tror på en god start vilket innebär en individuellt anpassad introduktionstid på sex veckor och mentorskontakt med en sjuksköterska som har transplantationserfarenhet. Kliniskt basår ingår under första året för dig som är nyutexaminerad sjuksköterska. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av klinikgemensamma föreläsningar och reflektionstillfällen utifrån aktuella ämnen. Konferenser som anordnas internt här på kliniken men även ihop med övriga transplantationsenheter i Sverige är något alla medarbetare får möjlighet att delta på. Möjligheten att vidareutbildning sig till specialistsjuksköterska inom kirurgi finns men även kortare kurser via Göteborgs universitet erbjuds. Tillsammans arbetar vi kontinuerligt med att förbättra och förnya våra arbetssätt. Vi har ett närvarande ledarskap och när du behöver stöd i ditt dagliga arbete finns alltid en sektionsledare eller en kollega i närheten för att hjälpa dig.

Arbetsbeskrivning

Som sjuksköterska på vår transplantationsavdelning ansvarar du för omvårdnaden av patienter som genomgår en transplantation samt patienter som har en tumör i levern och är i behov av ett kirurgiskt ingrepp. Vi arbetar personcentrerat och tillsammans med teamet gör du bedömningar sätter in och utvärderar omvårdnadsåtgärder utifrån den enskilda patientens behov.

Vi har en tydlig arbetsledning där våra sektionsledare operativt leder den dagliga styrningen.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Tidigare erfarenhet av arbete som sjuksköterska ses som meriterande. Att arbeta som sjuksköterska hos oss kräver personlig mognad och självständighet och vi söker därför dig som tar eget ansvar samt har förmåga och mod att agera efter din egen övertygelse. Du arbetar bra tillsammans med andra genom att lyssna och kommunicera och du hanterar olika situationer på ett konstruktivt sätt.

Då arbetet på avdelningen ofta är omväxlande och utmanande ser vi även att du är en flexibel och lösningsorienterad person med god samarbetsförmåga och ett bra bemötande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4172
Kontakt
  • Sofia Johansson, Vårdenhetschef, 073–5971347
Facklig företrädare
  • Sally Kalered, Vårdförbundet, 031–3421139
Publicerat 2023-06-01
Sista ansökningsdag 2023-07-10

Tillbaka till lediga jobb