Sjukhusen i väster

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Välkommen
Vi välkomnar en sjuksköterska till vårt Stroke Hemrehab Team! Teamet startades 2014 och är ett välfungerande litet team med nära och gott samarbete. Teamet består av arbetsterapeut, fysioterapeut, logoped, kurator, sjuksköterska och läkare. Teamet arbetar dagtid, vardagar. Teamet har ett nära samarbete med strokeenheten. Vår målsättning är att erbjuda uppföljning och rehabilitering i en trygg hemmiljö.

Arbetsuppgifter
Sjuksköterskan har en viktig samordnande roll i teamet och kommunicerar med avdelning, patient och närstående inför utskrivning från strokeenheten för en väl förberedd och trygg hemgång.

I hemrehabteamet gör sjuksköterskan ett till två hembesök per patient. I dessa besök ingår uppföljning av t.ex. blodtryck och blodprover utifrån läkarordination. Arbetet är personcentrerat med fokus på information och samtal om vårdtiden på sjukhus, diagnosen, medicinering och riskfaktorer. En viktig del i sjuksköterskans arbete är att ha stöttande och rådgivande samtal med patient och ibland närstående kring livsstilsfaktorer såsom kost, rökning, alkohol och sömn, för att minska risken för återinsjuknande.

I rollen ingår också återbesök på Stroke- och TIA-mottagning med fysiska eller digitala vårdmöten och telefonrådgivning.

Teamet arbetar kontinuerligt med att utveckla och förbättra verksamheten, i det arbetet är du delaktig och teamet har stora möjligheter att påverka hur verksamheten utvecklas.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, har erfarenhet av strokevård och med intresse för att samtala med patient om levnadsvanor. Du trivs med att arbeta i team och vara en lagspelare samtidigt som du i ditt dagliga arbete, arbetar självständigt.

Du tycker om att arbeta personcentrerat och har en förmåga att inge trygghet åt patienter och närstående i hemmet. Du är initiativrik och lyhörd. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4093
Kontakt
  • Monica Ahlberg, Rehab chef, 0700-852774
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 0303-98844, vardforbundet.ksh@vgregion.se
  • Ulrika Johansson, Vårdförbundet, ulrika.johansson@vgregion.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb