Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neonatalogi

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vill du komma och arbeta som sjuksköterska inom Neonatal Intensivvård eller familjevård? Vi erbjuder barnsjukvård i världsklass till de allra sjukaste barnen och deras familjer. Hos oss gör du skillnad för vårdens allra minsta patienter och deras föräldrar.

På NeoIVA vårdas förtidigt födda barn och/eller barn som har ett komplicerat sjukdomstillstånd vid födseln som kräver intensivvård. Vi har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med födelsen.

Avdelningen har 11 intensivvårdsplatser. Verksamheten bemannar även den neonatala transportorganisationen som transporterar nyfödda barn med ambulans, flyg och helikopter.

På vår familjevårdsavdelning vårdas förtidigt födda barn men även barn som av någon anledning är sjuka vid födelsen. Även familjevårdsavdelningen har ett nära samarbete med förlossningsavdelningarna, och står alltid beredda om ett barn förväntas födas för tidigt, eller om det sker något akut i samband med förlossningen. Avdelningen har 18 vårdplatser och i de flesta rummen vårdas barnen tillsammans med sina föräldrar. Inom vår verksamhet finns stora möjligheter till kompetensutveckling.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss arbetar du i team med läkare och barn/undersköterskor och ansvarar för omvårdnaden av våra patienter. I ditt arbete ingår samarbete med barnmorskor på förlossningen där neokompetens krävs. Introduktionen är mellan två till tre månader och du får därefter möjlighet att gå vår regionala utbildning i neonatalvård/intensivvård. Våra mentorssjuksköterskor finns som stöd så du kan känna dig trygg i det dagliga arbetet på avdelningen. Vi har utbildning och träning av akuta situationer som regelbundet genomförs av våra CEPS och STABLE instruktörer. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, barnsjuksköterska eller intensivvårdssjuksköterska. Har du tidigare erfarenhet av barnsjukvård/neonatalvård alternativt intensivvård/akutsjukvård är det meriterande.

Vi söker dig som har en positiv människosyn och en god samarbetsförmåga. Du är flexibel och lyhörd. Du visar engagemang och vilja i ditt arbete och är intresserad av att bidra till utveckling av vår verksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4037
Kontakt
  • Avdelningschef, Jennie Norlander, 076-7691173
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Virpi Vongheer, 031-3434183
  • Vårdförbundet, Victoria Svalander, 031-3439309
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-08-31

Wróć do ofert pracy