Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Neurosjukvård, Avdelning 133

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Vill du vara en del av en högspecialiserad avdelning? Lockas du av spännande utredningar och kontinuerlig utveckling? Nu söker vi en sektionsledare till Avdelning 133 Neurologi!

Din nya arbetsplats?

Verksamhetsområde Neurosjukvård bedriver högspecialiserad vård för Västra Götaland och Norra Halland, samt länssjukvård för Göteborg och Mölndal. Verksamheten är organiserad i fyra sektioner: Neurologi, Neurokirurgi, Rehabiliteringsmedicin samt Klinisk neurofysiologi.

Avdelning 133 tillhör sektionen för neurologi. Inom avdelningen bedrivs avancerad vård och utredning för patienter med neurologiska sjukdomar. Vi bedriver både akut och planerad vård och kan erbjuda ett omväxlande arbete. Vi är en del av ett europeiskt referensnätverk för svårbehandlad epilepsi. I Sverige ligger Sahlgrenska Universitetssjukhuset i framkant vad gäller den här typen av vård, liksom vi är ledande inom Europa. Det är många verksamheter inblandade och vården omfattar både kirurgisk och medicinsk behandling.

För att veta mer om den avancerade epilepsivården vi bedriver och vårt nya epilepsicentrum se länken nedan:

Nytt centrum ska ge bättre epilepsivård - Dagens Medicin

Vad erbjuder vi dig?

På Avdelning 133 behandlar vi patienter från 16 år och uppåt med varierande och ofta ovanliga diagnoser. Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete och kontinuerlig kompetensutveckling. Det ges även stora möjligheter att delta i utvecklingsarbete, både kopplat till patientflöden och till utvecklingsområden. Vi arbetar utifrån Hälsosamt schema vilket bland annat innebär att kvällspass aldrig följs av ett dagspass samt en utbildningsdag per tioveckorsperiod.

Arbetsuppgifter

Som sektionsledare arbetar du för hög patientsäkerhet och god vård för våra patienter. Du arbetsleder tjänstgörande personal och svarar för utveckling och implementering av rutiner. Du är en viktig del i avdelningens ledarskap och ersätter vårdenhetschefen vid dennes frånvaro. Du medverkar till att patientsäkerhet, tillgänglighet, patientbemötande och vårdkvalitet ständigt förbättras i enlighet med Sahlgrenska Universitetssjukhusets mål.

I uppdraget som sektionsledare ingår bland annat:

 • Dagligen arbetsleda tjänstgörande personal på enheten.
 • Ansvara för schemaplanering och fördelning av personal så att kompetensen blir optimalt nyttjad.
 • Ansvara för fördelning av personal efter produktionsbehov.
 • Kortsiktigt lösa akuta luckor på kvällar och helger.
 • Svara för grovplanering av sommarsemester för enhetens tjänstgörande personal.
 • Verka för att en god, diskrimineringsfri arbetsmiljö råder inom verksamheten.
 • Arbeta för att uppfylla mål angivna för mångfalds- och jämställdhetsarbetet tillsammans med vårdenhetschefen.
 • Vara delaktig i arbetsplatsträffar, övriga möten samt planerings- och utvecklingsdagar.
 • Ansvara för att erforderlig undervisning av studenter sker inom enheten.
 • Implementera arbetsordningar och rutiner Ersätta VEC vid dennes frånvaro.
 • Tillsammans med VEC leda morgonmöten samt övriga personal möten så som APT, sjuksköterske- och undersköterskemöten med mera.
 • Ansvara för introduktion av nya medarbetare, samt coacha nya och vana medarbetare.
 • Ansvara för optimalt nyttjande av hela personalgruppens resurser dagligen utifrån patienternas behov
 • Planera hospiteringar i kliniskt basår.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Har du erfarenhet av arbetsledning inklusive schema och personalplanering är detta meriterande.

Du är bra på att samarbeta och har ett gott bemötande mot såväl kollegor som patienter och anhöriga. Du arbetar strukturerat och är tydlig i din kommunikation. Viktigt i rollen är också att vara tålmodig och att kunna anpassa sig efter vad dagen har att bjuda på. För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4019
Kontakt
 • Vårdenhetschef Nina Lavås Nyqvist, 0722-062124
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet Elias Kinnunen, 031-3421133
Publicerat 2023-05-28
Sista ansökningsdag 2023-07-26

Tillbaka till lediga jobb