Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Regional Laboratoriemedicin

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Biomedicinsk analytiker sökes till Klinisk kemi Norra Älvsborgs länssjukhus och Uddevalla sjukhus!

NU-sjukvården

Regional laboratoriemedicin består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården. Organisationen tillhör Område 4 på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Organiseringen av laboratoriemedicin är ny från 1 januari 2021 och uppdraget är att skapa jämlik och effektiv vård för alla patienter i hela Västra Götalandsregionen.

Verksamheten

Klinisk kemi har laboratorier på både Uddevalla Sjukhus, som har mindre volymer och inriktning mot den elektiva vården och på NÄL som är akutsjukhus där också den laborativa verksamheten till största delen finns. NÄL har kunder i vår del av regionen från exempelvis Närhälsan och privata vårdcentraler samt många andra externa kunder. Verksamheten har cirka 70 personer anställda, till största delen biomedicinska analytiker samt kemister, undersköterskor och administrativ personal.

De senaste åren har en omfattande regional omstrukturering genomförts som innebär en integrering av utrustningsplattform med nya analysinstrument och automationsbanor.

Laboratoriet utför närmare fem miljoner analyser per år och har en bred analyspanel som ständigt anpassas efter aktuella trender och medicinsk utveckling.

Vad kan vi erbjuda dig som söker?

Som Biomedicinsk analytiker hos oss får du varierande arbetsuppgifter och vi kan erbjuda fortsatta utvecklingsmöjligheter. Inom flera områden kan du fördjupa dina kunskaper och uppnå spetskompetens, men vi har också goda möjligheter för dig som vill ha en gedigen breddkompetens och trivs med att vara mer allround.

Tjänsten är ett vikariat som löper över 12 månader, med goda chanser till tillsvidareanställning.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker.

För att trivas hos oss måste du kunna växla fokus, ha en stark egen inre drivkraft som gör att du har förmågan att både ta självständiga beslut och samtidigt agera som en aktiv del i ett team. Vi tycker att det är viktigt att du har ambition och nyfikenhet som gör att du med lust tar dig an nya situationer och arbetsuppgifter.

Vi värdesätter att du har en grundläggande positiv attityd till både verksamheten och dina arbetskamrater. Att du som person snarare ser möjligheter än omöjligheter är viktiga delar i att fortsatt göra vår verksamhet ännu bättre!

Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Trollhättan och Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4017
Kontakt
  • Elmira Luks, Enhetschef, 010-4352703
  • Åsa Hasslin, Enhetschef, 010-4352710
Facklig företrädare
  • Naturvetarna, Henrik Ryberg, henrik.ryberg@vgregion.se
Publicerat 2023-05-25
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb