Folktandvården, Specialistkliniken för ortodonti, Lidköping

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Om jobbet
Hos oss träffar du patienter med olika vårdbehov och i alla åldrar. Du får därför användning av hela din kompetens samtidigt som tjänsten också ställer krav på både kreativitet, empati och servicekänsla.

Du arbetar med assistans, sterilarbete och receptionsarbete. Egna patienter är också vanligt förekommande arbetsuppgifter. Vi förutsätter att du som tandsköterska vill vidareutvecklas och efter hand gå utbildning till ortodontiassistent.

Om oss
Specialistkliniken för ortodonti i Lidköping är remissinstans för allmäntandvården och hälso- och sjukvården. Vid kliniken behandlas svårare bettfel som kräver avancerad apparatur. Vi har en omfattande konsultverksamhet med allmäntandvården och övriga specialistkliniker samt kontinuerlig utbildningsverksamhet för allmäntandvården.

Vi arbetar i en positiv anda där teamarbete och utveckling av verksamheten är naturliga inslag. Vi tycker det är spännande med utmaningar och nytänkande och strävar efter att engagera alla medarbetare i klinikens utvecklingsarbete.

Folktandvården Ortodonti Lidköping har sju behandlingsrum. Här arbetar två ortodontister, en klinikkoordinator/ortodontiassistent, två ortodontiassistenter, två tandsköterskor, och en klinikchef. Sammanlagt är vi åtta medarbetare.

Klinikens öppettider är 07.30-17.00 måndag till torsdag och 07.30-12.30 på fredagar.

Om dig
Du är utbildad tandsköterska och har en godkänd utbildning av MYH samt intresse för ortodontivård på såväl barn/ungdomar som vuxna.

Vi letar efter dig som delar Folktandvårdens vision och värderingar.

Det är meriterande om du har erfarenhet från allmäntandvård och har kunskaper i T4.

Som medarbetare hos oss representerar du dig själv, kliniken och hela Folktandvården. Du måste därför trivas i kontakten med människor och förstå vikten av god service och bra bemötande. 

Du har kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift.

Är du nyutbildad får du ett individuellt upplagt handledningsprogram under första tiden. Handledningsprogrammet är en del av vårt tvååriga utvecklingsprogram med upp till 8 dagars kompetensutveckling.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Vi berättar gärna mer om vår arbetsgång när vi pratas vid.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/4014
Kontakt
  • Klinikchef: Eva Sönegård, 010-4417373
  • Klinikkoordinator: Eva Elofsson, 010-4417370
Facklig företrädare
  • Therese Lindqvist, Vision, 072-2026910
Publicerat 2023-06-08
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb