Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 6, Kardiologi, Hjärtmottagning

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Bli vår nya kollega i vårt viktiga pacemakerteam med möjlighet att jobba växelvis på pacemakeroperation och hjärtmottagning. Sök till oss på Hjärtmottagningen, Sahlgrenska.

Hjärtmottagningen och Intervention 2 ingår i verksamhetsområde Kardiologi som är en del av område 6 vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Här finns ett komplett utbud av hjärtsjukvård. Allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Vi kan erbjuda patienten en hel vårdkedja från det mest akuta omhändertagandet, vård och behandling, samt en omfattande elektiv verksamhet och uppföljning. Verksamheten består av tre vårdavdelningar med olika inriktningar, två dagvårdsenheter, en forskningsenhet, intervention och öppenvårdsmottagning.

Hjärtmottagningen är en specialistmottagning inom kardiologi där patienten kan erbjudas ett komplett utbud av specialistvård med en hög kompetens inom olika specialistmottagningar. Vi är extra stolta över de sjuksköterske/BMA-baserade specialistmottagningarna som vi har skapat tillsammans!

Vårt team består av läkare, sjuksköterskor, biomedicinska analytiker och undersköterskor med lång erfarenhet inom hjärtsjukvård och med hög kompetens där vi kompletterar varandra.  Hos oss ges mycket goda möjligheter till en kontinuerlig utveckling. Vi sätter stort värde på kompetensutveckling och vid anställning hos oss ges mycket goda möjligheter till fortbildning. 

Arbetsuppgifter

På hjärtmottagningen kommer du arbeta varierat och självständigt med egen pacemakermottagning där du kontrollerar funktionen på patientens pacemaker. I arbetet som pacemaker/device sjuksköterska ingår även uppföljning av patientens distansmonitorering och telefonrådgivning. Vi servar också andra enheter på sjukhuset avseende pacemakerkontroller för patienter, tex på akuten eller i samband med vissa röntgenundersökningar mm. Du kommer också växelvis arbeta på pacemakeroperation på intervention 2. På pacemakeroperation arbetar du som omvårdnadsansvarig och/eller assisterande sjuksköterska med en patient i taget. Patienterna kommer från kardiologen med olika typer av rytmrubbningar där behandling blir att operera in en pacemaker. Majoriteten av patienterna är vakna vilket innebär att du hela tiden stämmer av patientens upplevelser och säkerställer att patienten känner sig trygg och välinformerad. Arbetsuppgifterna innefattar bland annat att förbereda patienten, administrera läkemedel, dokumentera och arbeta aseptiskt.  

Att arbeta i vårt pacemaker/deviceteam förutsätter att du tycker det är spännande att arbeta i olika digitala system och med teknik. Våra patienter kan ha olika avancerade pacemakers/device och inskolningen sker gradvis under lång tid för de olika systemen för att du ska kunna arbeta helt självständigt. Det finns alltid en erfaren kollega eller device-läkare att rådfråga.

Om du vill ha ett arbete där du kan utvecklas under lång tid och få fördjupad kunskap inom arytmi och device-specialiteten, så är vi rätt arbetsplats. Vi söker dig som vill ha ett omväxlande, stimulerande och utmanande arbete. Vi är mycket stolta över vår verksamhet och den fina arbetsplats som Hjärtmottagningen och Intervention 2 är. Vi hoppas det verkar intressant att få vara en del av den för att bidra till en vård i toppklass. Varmt välkommen till oss!

Om dig

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande och stimulerande arbete. Arbetet förutsätter att du är flexibel och har god prioriterings- och organisationsförmåga samt vana vid självständigt arbete. Du är legitimerad sjuksköterska och har minst 2 års erfarenhet av kardiologi eller klinisk fysiologi. Det är meriterande att du har erfarenhet av arbete med kontroll/programmering av pacemaker och/eller pacemakeroperation. Vi förutsätter att du har ett stort patientfokus och att du är serviceinriktad, att du har goda datakunskaper samt vana av att arbeta i olika patientadministrativa system. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet där engagemang och god samarbetsförmåga prioriteras.

Intervjuer sker fortlöpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3922
Kontakt
  • Tf Vårdenhetschef Johanna Wermström, 031-3429824
Facklig företrädare
  • Lisa Magnusson, Vårdförbundet, 031-3421093
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-23

Tillbaka till lediga jobb