Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Avd 206 och 207

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Avdelning 206 och 207 är äldrepsykiatriska akutvårdsavdelningar med ansvar för in- och utskrivningar dygnet runt. Under våren 2022 har vi startat upp med mobil närsjukvård som utgår från vårdavdelningarna. Syftet är erbjuda en trygg hemgång och förebygga återinläggningar för patienter med mer komplexa vårdbehov.

Vi erbjuder dig ett omväxlande och utvecklande arbete i ett välutvecklat team där du kan utveckla din kompetens inom både psykiatrisk, geriatrisk och somatisk vård. Omvårdnadsarbetet är baserat på ett personcentrerat arbetssätt i nära samarbete med vår öppenvård för att säkerställa en säker och kvalificerad vårdkedja utifrån patientens behov.

Hos oss inom Äldrepsykiatrin får du ett spännande, utvecklande och omväxlande arbete. Det finns goda möjligheter till fortbildning, vi försöker tillgodose arbetstider för att få din livssituation att fungera och erbjuder friskvårdsbidrag. Vi tar hänsyn till individuella behov och önskemål av bredvidgång. För att du ska känna dig trygg har vi regelbundna och täta uppföljningssamtal tillsammans med din chef. Du omfattas även av försäkringar och företagshälsovård.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som sjuksköterska inom psykiatrisk akutsjukvård. . Arbetstiden är kvälls- och nattjänstgöring. Din huvudsakliga arbetsplats är på vårdavdelning 206/207. På vårdavdelningen arbetar flera sjuksköterskor och tillsammans utvecklar ni omvårdnaden för och med patienten. Du arbetar aldrig ensam utan har alltid en sjuksköterskekollega att rådgöra och arbeta tillsammans med. På vårdavdelningen ingår du i ett team, där vården planeras tillsammans med patienten, utifrån det individuella behovet, samt med övriga teammedlemmar. I teamet ingår läkare, sjuksköterskor, skötare, arbetsterapeut, fysioterapeut, dietist, kurator samt psykolog. Avdelning 206 och 207 är akutvårdsavdelningar med ansvar för in- och utskrivningar dygnet runt.

Du kommer att arbeta som patientansvarig sjuksköterska och vara ytterst ansvarig för omvårdnaden av patienten. Omvårdnadsarbetet är baserat på ett personcentrerat arbetssätt som du utför tillsammans med skötare, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, dietister och läkare på avdelningen. Ingår du i det mobila närsjukvårdsteamet kommer du att göra hembesök tillsammans med läkare och eller skötare/ undersköterska där ni tillsammans bedömer, undersöker och ger vård, råd och behandling till patienter samt stöd till närstående och eventuell omsorgs/vårdpersonal. Vi kommer att utveckla samarbetet med FoU enheten och möjlighet att vara delaktig i forskningsmoment kommer att ges. Dokumentationen sker i Melior.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, specialistsjuksköterska inom psykiatri, demens eller geriatrik, alternativt erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du får gärna ha några års erfarenhet.

Du har kunskap, kompetens, erfarenhet och intresse för att arbeta med vår målgrupp. Du ska trivas med och ha förmåga att samarbeta med alla i teamet samt vara intresserad av att utveckla och förbättra omvårdnaden. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Tillsammans för patienten - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50-100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3921
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Madeleine Wedin , 072–4534432
  • Vårdenhetschef, Ola Linnhag , 072-7321500
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist , 072-2074188
Publicerat 2023-05-19
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Wróć do ofert pracy