Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kvinnosjukvård

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Verksamhetsområdet Kvinnosjukvård har drygt 850 medarbetare varav sektionerna Gynekologi och Reproduktionsmedicin har knappt 300 medarbetare. Verksamheten bedriver både akut och planerad vård.

Sektionen benign gynekologi har två nationella högspecialiserade vårduppdrag, regionala uppdrag och bedriver vård av  länssjukvårdskaraktär. Verksamheten är förlagd till två av Sahlgrenska Universitetssjukhusets tomter, Östra respektive Sahlgrenska tomten där den gynekologiska akutmottagningen är belägen. På respektive tomt finns en mottagning, operationsavdelning och vårdavdelning. På Östra finns också en abortmottagning.

Om tjänsten

Som sektionschef har du ett samlat ledningsansvar när det gäller verksamhet, ekonomi och personal inklusive arbetsmiljöansvar för verksamhetens cirka 12 läkare som arbetar inom benign gynekologi. Sektionschefsansvaret utgår från Sahlgrenska tomten. Du ingår i verksamhetsrådet för Gynekologi och Reproduktionsmedicin och arbetar nära vårdenhetschef och verksamhetsområdets övriga sektionschefer. Du driver utvecklings- och kvalitetsarbete tillsammans med medarbetarna på enheten. I rollen sektionschef är du underställd verksamhetschef. Du utgår från Sahlgrenska tomten i ditt chefsuppdrag. Tjänsten innebär ett femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning i grundprofessionen.

Kvalifikationer

Du är specialistläkare i Gynekologi och Obstetrik. Du är disputerad och har erfarenhet av utvecklingsarbete. Vi vill att du känner ett stort engagemang för att patienter ska uppleva att verksamheten präglas av god etik, hög kvalitet och effektivitet. Ditt ledarskap kännetecknas av att utveckla medarbetarna och göra de delaktiga i verksamhetens utveckling. Du har genuint intresse för och god förmåga att organisera, arbeta tillsammans med medarbetare, kollegor och chef samt med andra externa intressenter för att uppnå utmanande och tydliga mål. Vidare ser vi gärna att du har en god självkännedom och är trygg i din chefs- och arbetsgivarroll. För dig är det självklart att du som ledare är ett föredöme för dina medarbetare och lojal gentemot din arbetsgivare. Dina styrkor är att skapa ett positivt arbetsklimat, leda andra mot uppsatta mål och att uppnå resultat. Din kommunikation ska präglas av tydlighet i kombination med medmänsklighet och värme. Du kan uppvisa goda resultat ifrån tidigare strategiskt utvecklingsarbete och värdegrundsbaserat arbete är en viktig del i ditt ledarskap. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3913
Kontakt
  • Corinne Pedroletti, Verksamhetschef, 072-2096857
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb