Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som psykolog hos oss bidrar du med din specifika kompetens för att skapa de bästa förutsättning för patient och verksamhet. Du deltar och delar med dig av din psykologiska kompetens på behandlingskonferens, i bedömning- och behandlingsplanering och nybesöksgrupp. Differentialdiagnostiskt utredningsarbete ingår liksom sedvanliga psykoterapibedömningar och psykoterapi.

Om oss
Verksamhetsområde psykiatri vuxen vid Södra Älvsborgs Sjukhus utgörs av flera öppenvårdsmottagningar, akutmottagning samt heldygnsvård. Psykiatrimottagning 11 består av affektiv och äldrepsykiatri teamet. 

Vi flyttade in i nya lokaler för ett år sedan som finns på sjukhusområde och det innebär att vi har direkta bussförbindelser tex till Göteborg. Vi arbetar i aktivitetsbaserad arbetsmiljö, dvs vi träffar patienter och närstående på ett våningsplan och jobbar administrativt på ett annat. ABA-miljön ger möjlighet att jobba ostört i tysta rum till mer öppen miljö där kommunikation mellan kollegor ger nya möjligheter. I ABA är VI samlokaliserade med mottagningen för personlighetssyndrom.

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha och vi ska alltid utgå från ett gott professionellt bemötande.  Vård och behandlingen utgår från aktuella styrdokument samt standardiserade vårdutbud.

Äldrepsykiatriska teamets uppdrag är att bedriva specialistpsykiatrisk vård till de äldre som inte har haft kontakt med specialistpsykiatrin tidigare och där primärvårdens resurser är uttömda enligt ansvarsfördelningen. Det innebär att du stöter på samtliga psykiatriska diagnoser och en del somatiska tillstånd.

Det affektiva teamets uppdrag är att vårda och behandla patienter med bipolär sjukdom och svår depression/recidiverande depression. Vår observationstid har till syfte att ”utreda” om det är en bipolärdiagnos eller depression tex pga ADHD, personlighetssyndrom eller annan diagnos. Du kommer alltså att ha god möjlighet att fördjupa dina affektiva kunskaper.

Mottagningsarbetet präglas av framåtanda, driv och samarbete i tvärprofessionella team om arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, medicinsk sekreterare, sjuksköterskor, skötare, socionom, specialistläkare, psykologer, psykoterapeut, vårdenhetschef och tillgång till rehabkoordinator.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av specialistpsykiatri och målgruppen. Vi ser gärna att du har en påbyggnadsutbildning i psykoterapi med KBT- inriktning samt utredningserfarenhet. Eftersom vi ibland utför hembesök innebär det att du behöver ha körkort för bil. Då vårt tvärprofessionella teamarbete med god samarbets- och ansvarsförmåga och ett etiskt förhållningssätt är navet i vårt arbetssätt, kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Vi arbetar måndag – fredag 08:00-16:30. Vi värnar om våra patienter och närstående samt värderar patientsäkerheten högt och har som rutin att vi begär utdrag ur misstanke- och belastningsregistret på alla personer som erbjuds anställning hos oss. Mångfald och jämställdhet är två viktiga aspekter i urvalsprocessen.

Vill du vara med och göra avtryck i framtidens psykiatriska öppenvård där du får stimulerande arbetsuppgifter i samarbete med andra erfarna kollegor. Då ska du jobba hos oss - välkommen med din ansökan! Tacksam att du bifogar godkänd och styrkt legitimation samt kopia på utbildningsintyg med din ansökan. Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3900
Kontakt
  • Carina Forsberg Eriksson, vårdenhetschef , 033-6162542,carina.forsberg@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Lisa Bäckman, Sveriges Psykologförbund, 073-0965709
Publicerat 2023-05-17
Sista ansökningsdag 2023-06-07

Tillbaka till lediga jobb