Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Psykiatri Affektiva, Avdelning 80

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Avdelning 80 är en HBTQ-diplomerad allmänpsykiatrisk akutvårdsavdelning inom psykiatri affektiva och vi finns på Sahlgrenska sjukhuset. Avdelningen har 13 vårdplatser för utredning och behandling. Patientgrupper har allmänpsykiatriska diagnoser såsom depressioner, ångest, personlighetsstörningar samt svårare krisreaktioner. Utöver det har vi en brukarstyrd plats, ett arbetssätt där patienten själv tar inläggningsbeslut och vården är sjuksköterskeledd.

Vi är en utvecklingsdriven enhet och årets fokusområde är trygghet. I vårt fokus ingår implementering av safewards-konceptet och omvårdnadsutveckling.

Vad erbjuder vi dig?

Vi är en trevlig arbetsplats med ett gott teamarbete där alla spelar en viktig roll.

Vi erbjuder kontinuerlig kompetensutveckling och handledning.

I arbetsuppgifterna ingår regelbunden träning i självskydd varje vecka med såväl praktisk träning som diskussioner runt bemötande. 

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter utgår ifrån psykiatrisk omvårdnad. I arbetsuppgifterna ingår bland annat krisbearbetning och stödjande samtal. Du arbetar med patienten i fokus utifrån ett helhetsperspektiv. I din roll ingår arbetsledande uppgifter. Längden på introduktion och bredvidgång bedöms utifrån din individuella kompetens för att du ska få en så god start som möjligt.

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska. Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och har ett intresse för psykisk ohälsa. Det är viktigt att du har lätt att samarbeta och kan anpassa ditt bemötande till olika situationer. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3877
Kontakt
  • Vårdenhetschef Maria Lissbrant, 0737-354843
Facklig företrädare
  • Företrädare vårdförbundet Gustaf Ahlqvist, 072-2074188
Publicerat 2023-05-16
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb