Närhälsan Kansliavdelningen

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Kansliavdelningens grundläggande uppdrag omfattar uppgifter som är föranledda av krav på Närhälsan som offentlig förvaltning och myndighet. Avdelningen ska arbeta för att Närhälsan följer lagar, förordningar, reglementen, riktlinjer och rutiner inom området offentlig rätt och därigenom skapa förutsättningar för ledning och övrig personal att tillhandhålla en rättssäker handläggning av ärenden såväl inom vården som administrationen. På kansliavdelningen arbetar vi med att stödja Närhälsans ledning och enheter i juridiska frågor, ärendeberedning till Närhälsans styrelse, dokumenthantering, diarieföring och arkivering. Kansliavdelningen ansvarar också för driften av Närhälsans kanslier.

Om arbetet

Som nämndsamordnare driver och utvecklar du styrelsearbetet som ett kvalificerat stöd till förvaltningsledningen, handläggare, styrelsen och dess presidium. Du sammanställer och kvalitetsgranskar beslutsunderlag, planerar sammanträden, bereder ärenden i dokument- och ärendehanteringssystemet Public 360, upprättar kallelser och skriver protokoll. I ditt arbete ska du bidra till att nämndens arbete fungerar rättssäkert och effektivt i enlighet med aktuell lagstiftning och styrande dokument. Nämndsamordnare ansvarar för att ge råd och utbildning till handläggare och chefer så att diarie- och ärendeprocessen fungerar effektivt och rättssäkert.

Närhälsans styrelse har ansvar för intern kontroll i verksamheten. Närhälsan har uppbyggda strukturer och processer för styrelsens interna kontroll där du kommer att vara ansvarig för att driva, samordna och utveckla arbetet. Du har en komptensgrupp som stöd i ditt arbete. Du kommer också att arbeta med uppdrag där du exempelvis deltar i avdelningens arbete med att utveckla dokumenthanteringen för Närhälsan till ett enhetligt och strukturerat sätt att arbeta, stödja verksamheter samt driva förbättringsarbete.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleexamen inom samhällsvetenskap, juridik eller motsvarande. Du har kunskap i kommunalrätt/offentlig rätt och har en förståelse för den politiska styrningen i en komplex organisation. Du har erfarenhet av arbete som nämndsamordnare eller motsvarande. Det är meriterande om du har vana av att arbeta i digitala ärendehanteringssystem generellt och Public 360 i synnerhet.

För oss är det särskilt viktigt att du är strukturerad, kvalitetsmedveten och har helhetssyn. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Dessutom tror vi att du har en problemlösande analytisk förmåga och kan identifiera förbättrings- och utvecklingsmöjligheter. Du är van att arbeta självständigt och tar egna initiativ men samarbetar även väl med andra. Som person är du noggrann, ansvarsfull och har ett serviceinriktat förhållningssätt. Du lever upp till Närhälsans kärnvärden som är Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3782
Kontakt
  • Doris Eliasson, Kanslichef, 0767-739224
Facklig företrädare
  • Lisa Norberg, Vision, 0700-207784
Publicerat 2023-05-12
Sista ansökningsdag 2023-06-04

Tillbaka till lediga jobb