Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Beroende

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Är du legitimerad sjuksköterska och nyfiken på beroendevården? Då har du hamnat helt rätt, vi söker efter fler kollegor!

Om oss

Verksamhet Beroende vänder sig till personer med beroende med eller utan samtidig psykiatrisk problematik. Vi är organiserade i vårdkedjor med öppenvård och heldygnsvård i nära samarbete kring patienterna. På vår slutenvårdsavdelning, jobbar vi i team där sjuksköterska, läkare, skötare, kurator, farmaceut, arbetsterapeut och medicinsk sekreterare samarbetar nära varandra till det bästa för och med patienten.

Patienterna blir inlagda främst från psykiatriakuten. Symtomen vi vårdar är abstinensbehandling, beroendevård och behandling av olika psykiatriska diagnoser som psykossymtom, depression, ångest, maniska skov och krisreaktion.

Detta erbjuder vi dig!

Ni kommer att få en introduktion där ni utgår från en av våra slutenvårdsavdelningar. Detta kommer att vara er hemavdelning och här kommer ni tjänstgöra på heltid under era första fyra månader. Efter det fortsätter ni med auskultationer på andra slutenvårdsenheter och öppenvård på verksamhetsområde Beroende för att sedan komma "hem" igen. Tiden för auskultationen bestämmer vi tillsammans.

Ni kommer få en mentor med lång erfarenhet av att jobba i beroendevården och tillsammans med mentorn kommer ni få handledning och reflektion både enskilt och i grupp. Vår förhoppning är att ni anställs i par för att skapa bästa förutsättningar att möjliggöra auskultation, kompetensutveckling och trygghet.

Under de första åren kommer ni utöver mentorskapet erbjudas gedigen utvecklingsplan. År ett kommer innehålla kompetensområden såsom:

 • Fördjupning i psykiatrisk omvårdnad och farmakologisk behandling
 • Självskydd avseende hot och våld
 • Färdighetsträning enligt DBT
 • Bemötande av människor i kris

År två kommer innehålla följande kompetensområden:

 • Basutbildning beroendekunskap för sjuksköterskor
 • MI
 • Återfallsprevention

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss är ni våra strategiska medarbetare som är med i det allra mesta av arbetet på avdelningen, liksom de som ser helheten kring patienten!

Vi ser fram emot att arbeta med er som vill arbeta självständigt i möten med patienter, och samtidigt förstå och bedriva teamarbete tillsammans med läkare, kuratorer och såklart med era andra sjuksköterskor och skötarkollegor! På ronden blir ni därför våra viktiga pusselbitar med just er kännedom om patienterna.

Utifrån omvårdnadsprocessen kommer ni vara de som arbetsleder och fördelar dagens uppgifter till era kollegor.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och är nyfiken på beroendevården. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3733
Kontakt
 • Vårdenhetschef, Malin Björkqvist, 0722-128698
 • TF vårdenhetschef, Linn Thelander Sundström, 0722-0311806
 • Vårdenhetschef, Linnea Sjöbol, 031-3436907
 • TF vårdenhetschef, Simon Lindguss, 031-3436283
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2023-05-11
Sista ansökningsdag 2023-06-08

Tillbaka till lediga jobb