Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 7, Neurologimottagning

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och utveckla verksamheten. Vi har sju specialister/överläkare på plats samt två ST-läkare, men behöver dig för att vi ska bli ett komplett team. Verksamhetsområdet omfattar internmedicin inklusive strokevård, neurologi, rehabiliteringsmedicin hematologi och reumatologi.

Den neurologiska verksamheten bedrivs vid en öppenvårdsenhet med dagsjukvårdsavdelning och mottagning samt tillhörande slutenvårdsenhet med 5 vårdplatser för neurologi. Strokeavdelningen ligger som en egen enhet på samma vårdavdelning med 16 vårdplatser och sköts i av intermedicinare Arbetssättet är teambaserat med diagnossamordnande sjuksköterskor som följer patienter med behov av längre tids kontakt med kliniken. Det finns i dag kontaktsjuksköterskor för Parkinson, MS, epilepsi, hjärntumörer och motorneuronsjukdomar.

Arbetsuppgifter

Ta emot och bedöma inkommande remisser. Handlägga besök vid mottagningen och dagsjukvårdsavdelningen i samarbete med övriga teammedlemmar. Fungera som konsult i neurologiska frågeställningar för övriga sjukhuset och primärvården. Handleda läkare under utbildning på kandidat-, AT- och ST-nivå.

Sedvanliga arbetsuppgifter på neurologavdelning som överläkare/specialist.

Helgtjänstgöring på stroke/neurologavdelning inte kontinuerligt schemalagt men kan vara aktuellt enligt särskild överenskommelse och röda dagar.

Vi försöker vara flexibla och möjligheter finns för både distans och på plats arbete, vi tar även hänsyn till egna önskemål i den mån det går mot övriga i arbetsgruppen och  målet är att ha en rotation mellan ovannämnda positioner.                                                         

Kvalifikationer

Specialistkompetens i neurologi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3653
Kontakt
  • Caroline Bertills, viaväxeln0500-431000
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, viaväxeln0500-431000
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Wróć do ofert pracy