Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroende, Substitution dagvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Vi arbetar med läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende. Substitutionsbehandling är den behandling inom beroendevården som räddar flest liv. Det enda våra patienter har gemensamt är ett beroende av opioider, utöver det kan du få möta alla typer av människor och våra mottagningar sträcker sig från skadereducerade insatser till att stötta personer som är väl etablerade i samhället. Inom verksamheten i Göteborg har vi fyra öppenvårdsmottagningar och en dagvårdsenhet. Vi arbetar med differentierad vård där patienter kan vara i aktivt bruk, i tidig remission eller långvarig remission avseende sitt opioidberoende. Patienter i vår verksamhet ser olika ut och har olika behov. Behandlingsmål, ansvarsfördelning, insatser och kontroll differentieras och anpassas därför till den enskilda patientens behov och förutsättningar.

Utöver våra öppenvårdsmottagningar har vi en dagvård där patienter ställs in på substitutionsläkemedel. Här erbjuder vi samtidigt psykosociala insatser utifrån den enskildes behov och som sjuksköterska på dagvården stöttar du patienten i början av sin behandling. Inom verksamheten arbetar läkare, psykolog, kurator, behandlingsassistent, arbetsterapeut, barnmorska, sjuksköterskor, skötare och medicinsk sekreterare i team. Att använda oss av varandras kompetenser är en viktig del i arbetet hos oss.

Vårt uppdrag är ett helhetsåtagande för patienter och innefattar psykosocial- och medicinsk behandling, koordinering- och planering av vård och insatser. Att bedriva en god samverkan med vårdgrannar är grundläggande för att kunna möta patientens behov. Kontakt med och andra huvudmän såsom socialtjänst, Försäkringskassan, Kriminalvård och Arbetsförmedling utgör en del i det arbete vi utförs hos oss.

Behandlingen styrs utifrån Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om läkemedelsassisterad behandling vid opioidberoende, HSFL-FS 2016:1.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss på substitutionsverksamheten, får du en individuellt anpassad introduktion och bredvidgång, med internutbildning avseende opioidberoende samt auskultering på våra övriga enheter. På VO Beroende erbjuds du allt ifrån basutbildning i psykiatri till fördjupade beroendekunskaper. Vi har en pågående utbildningsinsats avseende MI och Återfallsprevention. Du kommer också erbjudas processinriktad handledning. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska hos oss har du ett flexibelt jobb och du arbetar nära övriga kollegor. Du ansvarar för omvårdnaden av våra patienter och deltar i medicinering, provtagning, bedömning och dokumentation. Du är aktiv i samverkansmöten samt enskilda patientsamtal och bedriver ett motivationsarbete tillsammans med patienten, utifrån dennes behov. Arbetet är i huvudsak förlagt till dagtid vardagar, men helgtjänstgöring var 3:de helg ingår. Vår helgmottagning är förlagd på Östra sjukhuset klockan 08:00-13:00.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av att arbeta med personer med beroendesjukdom. Arbetet kräver att du har en personlig mognad. Det är viktigt för oss att du har ett empatiskt bemötande gentemot våra patienter. I den här rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet och vi värdesätter egenskaper som god förmåga att arbeta självständigt, flexibelt och att kunna hantera svåra patientmöten. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra vår verksamhet och ser gärna att du har förmågan att driva förbättringsarbete.

Följande är meriterande:
Erfarenhet av substitutionsvård, beroendevård och/eller psykiatri.
Erfarenhet av återfallspreventiv arbete, samt motivationsarbete enligt MI.
Erfarenhet av dokumentationssystemet Melior.
Vidareutbildning inom psykiatri.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3639
Kontakt
  • Enhetschef, Jennie Wiberg Cordero, 0722-019816
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Thomas Modig, 031-3425316,0702-236026
Publicerat 2023-05-08
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Wróć do ofert pracy