Regionhälsan Sjukvårdens Larmcentral

Om arbetet

Som undersköterska på SvLc hanterar du subakuta och planerade prehospitala ärenden. Det handlar primärt om att ta emot beställningar via webben och telefon för patienter som behöver liggande sjuktransport samt beställning av akut och subakuta ambulanstransporter i hela Västra­ Götalandsregionen. Därtill arbetar du med att koordinera verksamheten liggande sjuktransport och rastkoordinera ambulanserna för samtliga ambulansförvaltningar i Västra Götalandsregionen. Hösten 2024 kommer vi även att koordinera VGRs ambulansflotta. Arbetet sker i nära samarbete med våra sjuksköterskor och läkare inom SvLc.

Vår verksamhet är i gång dygnet runt, året runt. Då arbetet är krävande och stundtals mycket intensivt arbetar vi aktivt för att alla skall ha möjlighet regelbundna pauser och återhämtning.  Undersköterskorna har en fast schemamodell vilken kallas ”modifierad 3:3”.

Om dig

Du är utbildad undersköterska med minst fem års relevantyrkeserfarenhet. Det är meriterande om du är specialistutbildad och om du har erfarenhet av arbete med akutsjukvård samt larm- och ledningscentral.

Som person tycker du om att vara i händelsernas centrum och vill hjälpa människor i nöd genom att se till att de får den hjälp just dem behöver. Det är viktigt att du är stresstålig, har logisk förmåga och kan lyssna, skriva och ställa frågor samtidigt. Några ytterligare egenskaper vi uppskattar hos dig är ödmjukhet, tydlighet och noggrannhet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behärskar svenska språket fullt ut i både tal och skrift samt har goda kunskaper i engelska. Har du ytterligare språkkunskaper är det meriterande. Det är viktigt att du är van att arbeta med tekniska hjälpmedel som IT och telefoni, då du kommer att arbeta i en avancerad högteknologisk miljö. Det är meriterande om du har erfarenhet av CoordCom, Alitis, SAFE eller annat larmcentralssystem. En förutsättning för anställning hos oss är att du är svensk medborgare och du kommer att få genomgå ett säkerhetssamtal. Vi använder oss av tester vid anställning vilka syftar till att testa dina förmågor att hantera arbetet på bästa sätt utifrån områdena medicin, logisk förmåga och stresstålighet.

Om oss

På SvLc arbetar du i händelsernas centrum och bidrar till att göra skillnad. Du erbjuds ett spännande arbete med goda utvecklingsmöjligheter inom en del av den allra närmsta vården; alarmeringssjukvård. Vid din sida har du trevliga, erfarna och kompetenta kollegor.

SvLc, som startade 2017, är en del av Västra Götalandsregionen. Larmcentralen arbetar med bedömning och prioritering av vårdärenden via 112. Idag utförs årligen cirka 225 000 ambulansuppdrag i Västra Götalandsregionen för regionens närmare 1,7 miljoner invånare. Vårt uppdrag är att se till att patienten får rätt vård på rätt vårdnivå med rätt resurs i rätt tid - till exempel ambulans, liggande sjuktransport eller hänvisning till sittande sjukresa.

Vi som arbetar på SvLc är undersköterskor, läkare och sjuksköterskor med kompetens och erfarenhet från sjukvårdens alla arenor.

Vår verksamhet bedrivs i nya fräscha lokaler i Gamlestaden, och när vi expanderar ytterligare behöver vi dig som är undersköterska gärna med erfarenhet från akutsjukvård. Det allra viktigaste är att vi är rätt för varandra.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3577
Kontakt
  • Åse Lundgren, Enhetschef, 0702-413150
Facklig företrädare
  • Damla Ibrahim, Kommunal, iman.ibrahim@vgregion.se
  • Arne Nordlöf, Vision, arne.nordlof@vgregion.se
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-02

Tillbaka till lediga jobb