NU-sjukvården, Hematologi, hud och infektionssjukvård, Infektionsmottagning

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Vill du arbeta på en spännande och lärorik arbetsplats med en stor del akutsjukvård? Vill du vara med och forma framtidens infektionssjukvård? Då är Infektionskliniken rätt arbetsplats för dig!

Om verksamheten
Infektionskliniken består idag av vår infektionsmottagning, vårdavdelning 27 och vårdavdelning 61 som är inriktad på hematologi och infektionssjukvård. Inom kliniken ingår även sprututbytesverksamhet. Sprututbytesverksamheten vänder sig till personer med intravenöst missbruk folkbokförda i Västra Götalandsregionen. 

Klinikens uppgift är att erbjuda kvalificerad vård, behandling och omvårdnad av patienter med infektionssjukdomar. Den specialiserade infektionssjukvården har hela NU-sjukvården som upptagningsområde. Majoriteten av våra patienter tas in akut och vi har en blandad patientgrupp vad gäller diagnos, vårdtid och ålder. Kliniken har även en omfattande konsult- och jourverksamhet.

På infektionsmottagningen bedrivs utredning, uppföljning och behandling av patienter med infektionssjukdomar. Här tar vi emot patienter för både planerade och akuta besök.

På avdelning 27 vårdas i första hand isoleringskrävande patienter. Vi har 24 vårdplatser och samtliga patientrum är enkelrum med isoleringsmöjligheter och ingång utifrån. Många av våra patienter har ett akut insjuknande som kräver samarbete med övriga kliniker, MIG-team och IVA. Vi bedriver även utredning av oklara infektionstillstånd.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att du kombinerar ett arbete på infektionsmottagningen och avdelning 27, vilket innebär att du kommer få ett omväxlande arbete inom både öppenvården och slutenvården.  Tillsammans med oss på Infektionskliniken får du en bred och djup kompetens i omhändertagande av patienter med infektionssjukdomar.

Du arbetar i ett nära samarbete med kompetenta kollegor från olika yrkesgrupper (såsom specialist-och sjuksköterskor, undersköterskor, kuratorer och sekreterare) och en stabil läkargrupp. Tillsammans arbetar vi för att erbjuda en hög medicinsk kvalitét till våra patienter!

Kvalifikationer
Legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom infektionssjukvård och vana av arbete på mottagning. 

Om du är lugn och trygg i din yrkesroll kommer du att trivas hos oss. Då vi arbetar i team är ställs stora krav på samarbetsförmåga, helhetssyn och flexibilitet. För att trivas hos oss ska du ha ett genuint intresse av infektionssjukvård. Du är engagerad och har en vilja att utvecklas inom din profession. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3329
Kontakt
  • Margaretha Larsson, Vårdenhetschef mottagningen, 010-4355602
  • Eva Wennerholm, Vårdenhetschef avd 27, 010-4350271
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, vxl.010-4350000
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-21

Tillbaka till lediga jobb