Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Projekt och utveckling

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Vi är inne på en spännande resa med utveckling av nya digitala tjänster inom VGR och framförallt inom Hälso- och sjukvård. Vi bygger nu upp vår verksamhet för utveckling av appar och behöver förstärka våra team med duktiga utvecklare med gedigen kunskap som vill vara med och bygga upp vår utvecklingsenhet och samtidigt skapa stor samhällsnytta!

Nu söker vi fler lagspelare till våra agila team där vi arbetar i nära samarbetare med slutanvändare såsom vårdpersonal, invånare och patienter. Tillsammans är ett ledord i vår organisation och tillsammans vill vi i teamen skapa laganda för att nå gemensamma mål. Vi söker dig som ser möjligheterna i det outforskade och har förmågan att producera högkvalitativ kod i kombination med att införa ny teknik. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare.

Ditt uppdrag
VGR skall ersätta stora delar av vårdens IT-system med en ny modern och gemensam vårdinformationsmiljö. När ny teknik och nya arbetssätt förenklar våra medarbetares vardag, frigörs mer tid för patienterna. Som ett led i att nyttja digitaliseringens möjligheter har VGR nu startat upp utveckling av egna applikationer för att möta patienter, invånare och medarbetares behov för en effektiv och mer tillgänglig vård.

Du kommer, som utvecklare hos oss, att tillhöra en systemutvecklingsenhet med erfarna utvecklare, mjukvaruarkitekter, verksamhetsutvecklare och produktägare. Tillsammans kommer ni skapa framtidens digitala tjänster inom VGR.

Som utvecklare i våra team har man ett nära samarbete med olika kompetensområden inom systemutvecklingen samt med olika verksamhets- och patientrepresentanter för att säkerställa bra digitala lösningar. Man bidrar från utvecklarperspektivet med stöd i det strategiska utvecklings- och arkitekturarbetet och verkar för att säkerställa att behov kan genomföras i linje med uppsatta krav, strategier och riktlinjer.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig möjligheten att få vara med på en spännande, expansiv resa med uppbyggnad av ny enhet för att möjliggöra satsningar inom VGR på fler digitala tjänster såsom appar för regionens invånare, personal och patienter.

Som Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda goda karriär- och utvecklingsmöjligheter och möjlighet att få arbeta i teknikens framkant.

Hos oss får du chansen att påverka och utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant och utvecklande arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
Ha för tjänsten relevant högskoleutbildning inom IT eller liknande.
Vi vill också att du har:

 • Minst tre års erfarenhet av apputveckling
 • Erfarenhet av utvärdering av teknik- och realiseringsval
 • Mycket god samarbetsförmåga och förmåga att arbeta effektivt både självständigt och i grupp
 • Du har förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi ser gärna att du har kompetens inom exempelvis:

 • React Native, Flutter
 • iOS-utveckling, Swift, Objective-C
 • Android-utveckling, Kotlin alt. Java

Meriterande är om du har:

 • Erfarenhet och kunskap av arbete med tillgänglighet
 • Erfarenhet av dataskydd, Data Protection by Default by Design
 • Dokumenterad erfarenhet av systemutveckling
 • Erfarenhet av testautomation
 • God kännedom inom system- och applikationssäkerhet

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner och om vår verksamhet.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Mölndal
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3311
Kontakt
 • Petra Jörstun, 0735-984153
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 0738-048765
Publicerat 2023-04-28
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Tillbaka till lediga jobb