Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 2, Infektion

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Vill du arbeta med kompetenta medarbetare och ha ett omväxlande arbete med möjlighet att utvecklas i din yrkesroll? Vill du arbeta med patienter i alla åldrar och i en positiv arbetsmiljö med humor och god laganda? Vill du få goda kunskaper om infektionssjukdomar, vårdhygien och smittskydd? Vill du vara med och forma framtidens infektionssjukvård i en allt mer globaliserad värld?

Ta chansen att börja jobba på Infektion!

På Infektion kommer du att stöta på det mesta, allt ifrån pneumoni, Covid-19 och sepsis till mer ovanliga sjukdomar som tuberkulos, infektioner i CNS, tropiska parasiter och mässling. Vi vårdar patienter med såväl kända smittsamma sjukdomar som kräver isoleringsvård till patienter under utredning i jakten på rätt bakterie.

Infektion har ett ansvar för hela SU att bedriva infektionssjukvård, undervisning, forskning och utveckling. Vi arbetar ständigt med kompetensutveckling och använder oss av karriärutvecklingsmodeller för både undersköterskor och sjuksköterskor. Verksamheten bedrivs på fyra vårdavdelningar med sammanlagt 62 vårdplatser. Då vi har isoleringsvård förekommer inte överbeläggningar.

De fyra vårdavdelningarna har olika inriktningar med en gemensam nämnare i patienter med allmänna infektionssjukdomar. Just nu söker avdelning 301, 303 samt 304 nya undersköterskor, både vikarier samt för en längre tid.

Avdelning 301 har 16 vårdplatser och vårdar patienter från 16 år och uppåt. Avdelningen är en allmän infektionsavdelning med specialinriktning mot vård av patienter med tuberkulos. Avdelningen har även en jourmottagning där patienter med misstanke om infektionssjukdom och behov av brådskande handläggning på kvällar och helger kan tas om hand. De handlägger även vårdpersonal som råkat ut för stick-/skärtillbud.

Avdelning 302 har utöver allmän infektionssjukvård två platser för intensivvård och två för intermediärvård. Här vårdas patienter med olika infektionssjukdomar och/eller med särskilda isoleringsbehov inom de olika vårdnivåerna. Erfarenhet av akutsjukvård, slutenvård eller IMA/IVA är värdefullt, men inget krav för att arbeta här.

Avdelning 303 har 15 vårdplatser och är en allmän infektionsavdelning med inriktning mot barn, gravida och nyförlösta kvinnor. Avdelningen vårdar patienter i alla åldrar där majoriteten av patienterna är vuxna patienter med blandade infektionssjukdomar. Avdelningen har samarbete med både barnkliniken såväl som kvinnokliniken och arbetar ständigt med kompetensutveckling inom dessa områden

Avdelning 304 är en allmän infektionsavdelning som vårdar patienter med olika infektioner men har även en specialinriktning på CNS-infektioner. Avdelningen har 16 vårdplatser och vårdar patienter från 16 år och uppåt.

Vi söker nu dig, utbildad undersköterska med ett glatt humör och redo för nya utmaningar.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på infektion får du ett varierande och roligt arbete där du i ett tätt samarbete med sjuksköterskor och läkare för att ge patienterna så god och professionell omvårdnad som möjligt.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska. Om du har erfarenhet av akutsjukvård ses detta som meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 4
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3139
Kontakt
  • Vårdenhetschef Avdelning 301, Lina Stenman, 031-3435290
  • Vårdenhetschef Avdelning 302, Lotta Koitrand, 031-3435291
  • Vårdenhetschef Avdelning 302, Helén Zeidlitz, 031-3435291
  • Vårdenhetschef Avdelning 303, Emelie Andersson, 031-3435510
  • Vårdenhetschef Avdelning 304, Maria Wikingsson, 031-3435293
Facklig företrädare
  • Kommunal, Sari Lauri, 010-3434292
Publicerat 2023-04-19
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb