NU-sjukvården, Område III, Barn- och ungdomspsykiatri, BUP ÖST

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Utveckla karriären i Västra Götalandsregionen - vi erbjuder stimulerande arbetsuppgifter på kvalitetscertifierade arbetsplatser. Varmt välkommen att söka tjänst som Arbetsterapeut hos oss!

BUP ÖST Trollhättan
BUP Öst mottagning Trollhättan är en specialistverksamhet för barn och ungdomar som mår dåligt psykiskt. BUP erbjuder utredning, stöd och behandling till barn och ungdomar upp till 18 år. Vi har två satellitmottagningar, en i Bäckefors och en i Åmål.

Öppenvården utgör basen i den barnpsykiatriska specialistverksamheten och är första ledet i vårdkedjan med tillhörande slutenvård och mellanvårdsformer. Vårt uppdrag är att främja psykisk hälsa hos barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år tillsammans med deras familjer. Barn och ungdomar med psykisk ohälsa, eller som är i riskzonen för att utveckla psykisk ohälsa skall upptäckas och erbjudas insatser så tidigt som möjligt. Vi arbetar därför även mycket i samarbete med vårdgrannar som skola, socialtjänst, primärvård, habilitering och barnmedicin.

Om tjänsten
Som arbetsterapeut erbjuds du ett stimulerande och omväxlande arbete. Du arbetar i ett tvärprofessionellt team tillsammans med sjuksköterskor, psykologer, logoped, dietist, läkare och kuratorer med stöd av enhetschef och teamsekreterare. Vårt arbete är att göra barnpsykiatriska bedömningar, utredningar och behandlingar.

Du utför utredningar och bedömningar av barnets aktuella aktivitetsnivå och utifrån det erbjuds behandling. Du deltar i samverkan och konsultation kring det enskilda barnet. I vårt uppdrag ingår också stöd till barn och ungdomar, föräldrar och syskon såväl enskilt som i grupp. Bedömningar och delar av utredningar sker i överensstämmelse med gemensamt framarbetade riktlinjer. Behandling kan ges individuellt till barn/ungdom eller till familj/föräldrar.

Vi arbetar utifrån olika metoder baserade på våra regionala medicinska riktlinjer beroende på problematik och diagnos. Vi önskar en medarbetare med intresse av barnpsykiatri och som vill vara en del av vår mottagning och den utveckling som pågår hos oss.

Kvalifikationer
Legitimerad arbetsterapeut. Vi söker en person som kan arbeta självständigt likväl som i team. Du är strukturerad, ordningsam, positiv och månar om ett gott arbetsklimat där samarbete har ett stort fokus.

Meriterande med utbildning i KaTid. Det finns även möjlighet till utbildning och utveckling inom enheten. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande under hela ansökningstiden.

Vid tillsättning av tjänst inom psykiatrin begär vi alltid utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan sköts av arbetsgivaren.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 juni eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3052
Kontakt
  • Sara Klingstedt, Enhetschef, 072-2398973
Facklig företrädare
  • Terese Palmberg, Sveriges arbetsterapeuter, 010-4355429
Publicerat 2023-05-04
Sista ansökningsdag 2023-06-14

Tillbaka till lediga jobb