Skaraborgs Sjukhus, * Verksamhetsområde 3, Övergripande Verksamhetsområde 3

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Vill du leda i ett samledarskap och medverka till att utveckla en spännande operationsenhet? Är du bekväm i rollen som chef och trivs med att skapa goda relationer? 
Om ja, då har vi jobbet för dig!

Beskrivning

Verksamhetsområde 3 består av verksamheter i Skövde (operation, sterilteknisk enhet, intensivvård/postoperativ enhet, smärtmottagning och administrativ enhet) , Lidköping (operation, intensivvård/postoperativ enhet) och Falköping (operation/dagkirurgiskt center). Vi är ett sammanhållet verksamhetsområde för ett Skaraborgs Sjukhus. Verksamhetsområdet har ca 450 medarbetare. Inom verksamhetsområdet har det under några år genomförts uppdragsutbildning i samarbete mellan verksamheten, FoUUI SkaS och Högskolan i Skövde för specialistutbildning för sjuksköterskor inom intensivvård, anestesi och operation vilket har gett oss en unik möjlighet i vårt rekryteringsarbete. 

Inom verksamhetens enheter i Lidköping, anestesi/operation och IVA/postop arbetar ca 100 medarbetare, varav ca 50 tjänster finns inom enheten anestesi/operation.
Enheten inryms i en fin vårdbyggnad där anestesi/operation är beläget på eget våningsplan i ljusa fina lokaler med dagsljus. Där finns sex operationssalar och enheten innehåller även  instrumentcentral. Hos oss arbetar personalen i team där flera olika yrkeskategorier ingår. Arbetsgruppen består av specialistutbildade sjuksköterskor med inriktning operation och anestesi, steriltekniker och servicearbetare. Anestesiologerna inom verksamhetsområdet har egen chef, men ingår i bemanningen på enheten. 

Arbetsuppgifter

Som enhetschef för enheten anestesi/operation i Lidköping leder, utvecklar och ansvarar du för enheten tillsammans med din chefskollega. Fokus är att fortsätta utveckla arbetsmiljön och patientsäkerhetsarbetet. Du ansvarar tillsammans med din kollega för att använda resurserna på bästa sätt genom att säkerställa en effektiv och god vård. Vid enheten är produktions- och kapacitetsplanering en viktig del i arbetet. I din uppgift ingår ansvar för  personal, ekonomi och verksamhet.
Vi förutsätter att du arbetar utifrån VGR:s chefskriterier; värdegrundsbaserat ledarskap, mål- och resultatorienterat ledarskap, utvecklingsorienterat ledarskap samt kommunikativt ledarskap. 

Du och din kollega kommer att ha i uppgift att leda en enhetsledning där ni och sektionsledare samt ansvarig läkare ingår. Det finns även administrativt stöd till er som chefer som delas med enhetschefen för IVA/postop. I arbetsuppgiften ingår ett nära samarbete och samverkan med enhetschef IVA/postop. 

Som enhetschef ingår du i verksamhetsområdets ledningsgrupp. I ledningsgruppsarbetet bidrar du till att vi når verksamhetens och sjukhusets mål. Du är direkt underställd verksamhetschefen tillsammans med produktionsledaren och dina övriga chefskolleger inom verksamhetsområdet.  
Som stöd i ledningsarbetet finns stabsstöd inom HR, ekonomi, produktionsplanering, verksamhetsutveckling samt kommunikation.

Hos oss får du:

 • leda enheten tillsammans med en chefskollega i ett samledarskap
 • en erfaren chef som mentor som ny chef i vår verksamhet
 • internt introduktionsprogram
 • utveckling som chef genom olika chefs- och ledarskapsprogram och utbildningar dels inom Skaraborgs Sjukhus men också inom Västra Götalandsregionen
 • en härlig medarbetargrupp i en trivsam miljö
 • stöttande och trevliga kolleger i din ledningsgrupp
 • ta del av VGR:s olika personalförmåner 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har viljan, modet och förmågan att leda, utveckla och skapa förutsättningar för medarbetarna tillsammans med din chefskollega. Du är strukturerad och noggrann i ditt sätt att arbeta och du har lätt för att skapa och behålla goda relationer. Du är lojal uppdraget och står upp för fattade beslut. Du har god självkännedom och en stabil värdegrund i VGR:s anda, att stå på. 
Du som söker har dokumenterad erfarenhet från att leda medarbetare. Vi ser helst att du har dokumenterad chef/ledarskapsutbildning. 
Du som söker har utbildning i ett legitimationsyrke inom hälso- och sjukvård. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi tillämpar årsarbetstid. Arbetstiden är förlagd dagtid med heltidsmått 40 tim/v. 

Du som går vidare i rekryteringsprocessen efter anställningsintervjun kommer att bokas in för personlighets- och kapacitetstest för chefer. 

Vid en anställning begär arbetsgivaren utdrag ur brott- och misstankeregistret samt kontroll av legitimation hos Socialstyrelsen. Dessa kontroller utförs av arbetsgivaren. 

Är du den vi söker? Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lidköping
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/3015
Kontakt
 • Annelie Sundén-Gustavsson, verksamhetschef, 0703024493
 • Ida Bergqvist, HR-konsult, 0735967962
Facklig företrädare
 • Vårdförbundet , 0500-431936
 • Kommunal, 0500-478300
 • Ledarna, 0200-871111
 • Vision , 0500-431944
Publicerat 2023-05-03
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Wróć do ofert pracy