Södra Älvsborgs Sjukhus

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Södra Älvsborgs sjukhus söker en vårdenhetschef till kirurg- och urologmottagningen inom verksamhetsområde Kirurg, Ortopedi och Öron -näsa -hals.

I din roll har du ansvar för verksamhetsutveckling, personal och ekonomi samt att utveckla framtidens öppenvård, tillsammans med kollegor, medarbetare och brukare.

Om vår lediga tjänst
Som vårdenhetschef har du ansvar för att skapa god tillgänglighet, produktion och kvalitet. Dina medarbetare är sjuksköterskor, undersköterskor, uroterapeuter, stomiterapeuter och medicinska sekreterare.

Som vårdenhetschef rapporterar du till verksamhetschef och kommer ingå i en ledningsgrupp med lång erfarenhet och vilja att driva utvecklingen framåt. Din roll i ledningsgruppen är att tillsammans med övriga chefer inom verksamhetsområdet arbeta med strategiska och övergripande frågor. I ditt uppdrag ingår att skapa en attraktiv arbetsplats där utrymme för dialog skapar förutsättningar för människor och verksamhet att utvecklas. Som vårdenhetschef på kirurg- och urologmottagningen har du personalansvar för ca 38 medarbetare fördelat på två mottagningar.

Din profil
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av chef- eller ledarskap.

Som ledare ser vi att du kan skapa entusiasm och inspirera dina medarbetare. Du trivs i en utvecklingsorienterad verksamhet och ditt ledarskap präglas av engagemang utifrån vår vision och värdegrund, där alla arbetar för patientens bästa.  Som chef/ledare bör du även ha god självkännedom och vara trygg i din roll som ledare. Vidare är det av största vikt att du verkar för ett bra arbetsklimat som präglas av lyhördhet och tydlighet.

Ditt ledarskap grundar sig i regionens chefskriterier: värdegrundsbaserat chefskap, kommunikativt chefskap, mål- och resultatorienterat chefskap och utvecklingsorienterat chefskap. Läs mer här, länk.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om oss
Inom verksamhetsområdet Kirurg, Ortopedi och Öron- näsa-hals är vi ca 450 anställda som tillsammans erbjuder och bedriver vård på flera nivåer. Samtidigt arbetar vi med flera förbättringsprojekt med mål att förbättra tillgänglighet och kvalitet för våra patienter. Vi har verksamhet i både Borås och Skene, allt i moderna lokaler och med engagerad och kompetent personal. I Borås utförs både akut och planerad verksamhet medan vi i Skene endast utför planerad vård.

Varmt välkommen med din ansökan – ansökningar hanteras efter sista ansökningsdatum. Intervjuer med arbetsgivare och fackliga representanter sker på plats i Borås alternativt via teams.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2505
Kontakt
  • Eija Hägg, verksamhetschef , 033-6164012
Facklig företrädare
  • Marie Högfeldt, Vision , 033-6164566
  • Ellinor Johansson, Vårdförbundet , 033-6162192
  • Anneli Tobiasson, Kommunal , 033-6161052
Publicerat 2023-03-23
Sista ansökningsdag 2023-04-13

Tillbaka till lediga jobb