Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Geriatrik Mölndal, Avdelning 234 & 235

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Om oss

Till oss kommer akuta patienter över 65 år i behov av den specialiserade geriatriska kompetensen. Det innebär att vi arbetar med både kirurgi, medicin och ortopedi. Patienter med akuta höftfrakturer kommer med direktspår från ambulansen. Vi har även direktinläggningar via vårt Mobila team. Under vardagar har vi ett inskrivningsteam samt ett vårdplaneringsteam till vår hjälp. Här är patienten i fokus och vi arbetar teambaserat med fysioterapeuter, arbetsterapeuter, farmaceuter, sjuksköterskor, undersköterskor och läkare utefter CGA (Comprehensive Geriatric Assessment). Du blir uppbackad i det dagliga arbetet och alla professioner är delaktiga i omhändertagandet av våra patienter. Inom verksamhet Geriatrik, Mölndal är vi två vårdavdelningar som dagligen samarbetar med varandra.

Vi arbetar ständigt med förbättringsarbete och 2019 vann vi områdets Kvalitetspris för strukturerade omvårdnadsronder. All personal uppmuntras att komma med idéer och vara delaktiga i att driva olika projekt för att skapa en god vård och bra arbetsmiljö.

Varför skall du arbeta hos oss?

Du får arbeta nära patienten i ett härligt TEAM bestående av undersköterskor, sjuksköterskor och läkare. Du får en bred kompetens och har stor möjlighet att utvecklas i ditt arbete. Vi ligger i framkant med vårt kvalitets- och patientsäkerhetsarbete där vi satsar mycket på utbildningar och då framförallt Microföreläsningar som sker i stort sett dagligen. Du får en ordentlig introduktion och ett tydligt och närvarande ledarskap.
Våra medarbetare är tillsammans med patienten prioritet ett. Vi söker dig som vill bli en del av vår fantastiska personalgrupp.

Om arbetet

Som sjukvårdsbiträde arbetar du med basal omvårdnad med fokus på att stödja patienten att bibehålla och förbättra sina funktioner. Du är också en del av avdelningsköket där du bland annat serverar mat till patienterna, en viktig roll i att ge patienterna en god och trevlig måltid. Du ger stöd till patienten vid måltider, personlig hygien och förflyttning. Andra uppgifter kan vara att hålla ordning i kök, förråd, gemensamma utrymme samt beställningar i olika system.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är sjukvårdsbiträde och som trivs att arbeta i team. Du är empatisk och serviceinriktad samt har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. Du gillar struktur och vill tillsammans med oss utveckla en säker vård och stimulerande arbetsmiljö. Arbetet som sjukvårdsbiträde kräver att du kan samarbeta och har en god kommunikationsförmåga.

Du skall ha godkända betyg från grundskolan eller motsvarande utbildning. Vi ser gärna att du sedan tidigare har vårderfarenhet. För att vi skall kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara B2 alternativt SVA1. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Låter detta som en spännande tjänst och en chans för dig att utvecklas? Känner du att detta är din framtida arbetsplats?

Intervjuer och tillsättning sker löpande under ansökningstiden, så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2457
Kontakt
  • Avdelning 234, Vårdenehetschef Malin Samuelsson , 0722019065
  • Avdelning 235, Vårdenhetschef Elénore Brandin , 0700823587
Facklig företrädare
  • Kommunal, Carina Strand Boman, carina.strand-boman@vgregion.se
Publicerat 2023-03-22
Sista ansökningsdag 2023-04-05

Tillbaka till lediga jobb