Sahlgrenska Universitetssjukhuse, Beroende, Nordhemskliniken

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Nordhemskliniken har bedrivit vård för alkoholberoende patienter sedan 60 år tillbaka. Vi ser en hög tillgänglighet och trygghet i vården som grundstenarna. Inom vår klinik har vi drop-inmottagning där första insats alltid är ett läkarbesök. Utifrån läkarbesöket bedöms det om patienten skall läggas in för abstinensbehandling eller starta upp sin behandling via vår poliklinik. Förutom heldygnsvårdsavdelning och poliklinik har vi även en provtagning, körkortsmottagning och gruppverksamhet inom ramen för vår klinik. Alkoholvetenskapligt centrum har ett nära samarbete med Nordhem.

Vad erbjuder vi dig?

Vår personalgrupp har hög kompetens och är engagerade i målgruppen. Vi ser kunskapsutbyte och interna utbildningar som en självklarhet. Inom SU har du friskvårdbidrag, gratis sjukvård och diverse förmånliga erbjudande, 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på polikliniken träffar du ett stort antal patienter dagligen. Du som sjuksköterska stöttar patienten i sitt arbete kring alkoholen. Vi bemannar olika delar och har ett rullande schema vilka arbetsuppgifter man har för dagen. En stor del är att sitta på så kallat "polrum" där man möter inskrivna patienter i korta möten för att ge den insats som är planerad. Vi bemannar även vår provtagning och telefonmottagning. Vi arbetar nära våra läkare, samtalsbehandlare och medicinska sekreterare. 

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfaren av beroendevård/psykiatrisk vård alternativt specialistutbildning är meriterande. Då vi har ett högt patienttryck ser vi gärna att du är lösningsfokuserad och ser till att verksamheten skall bli bra i sin helhet. Du skall kunna möta många patienter dagligen och värdesätta att varje möte blir bra. Vi önskar en lagspelare som ändå kan arbeta självständigt. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det Kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2423
Kontakt
  • Enhetschef Veronica Rubin , 0796-402693
Facklig företrädare
  • Gustav Ahlqvist , 0722-074188
Publicerat 2023-03-21
Sista ansökningsdag 2023-04-04

Tillbaka till lediga jobb