Närhälsan Bäckefors jourcentral och vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Bäckefors vårdcentral och jourcentral är en medelstor primärvårdsenhet med cirka 4 240 listade i
dagsläget. Här arbetar vi tillsammans distriktsläkare, distriktssköterska, sjuksköterska, kuratorer, psykisk samordnare, medicinsk sekreterare, LITA, undersköterska och fotvårdsterapeut. Vi har
specialistsköterskor inom områdena astma/KOL, hjärta-kärl, diabetes/demens/sårvård samt förebyggande hälsovård och vi bistår även kommunen med läkarinsatser.

Jourcentralen är öppen vardagar 17.00-24.00 och helgdagar 09.00-24.00 för befolkningen i hela Dalsland med intilliggande närområde. Verksamheten ligger vid Dalslands sjukhus i Bäckefors mitt i det vackra Dalsland med närhet till både västkusten och Norge.

Som anställd hos oss får du ta del av flera fördelar och förmåner som du kan läsa mer om här:  https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter på vårdcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar det allmänmedicinska området där du möter patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar hälsofrämjande, rådgivande och behandlande i första linjens vård, både via telefon, hembesök, digitala vårdmöten och på mottagningen. Arbetet sker genom både akut och planerad verksamhet. Du arbetar till stor del självständigt med egen mottagning där du triagerar, behandlar och följer upp patienter. Att utbilda framtidens kollegor är en viktig och givande del av vårt uppdrag, därför ingår även handledning av studenter som del i din roll på vårdcentralen.

I din sjuksköterskeroll på jourcentralen kommer dina arbetsuppgifter på jourcentralen bestå framför allt av triagering, akut omhändertagande av sjuka patienter samt provtagning, såromläggning och annat vanligt förekommande mottagningsarbete.

Båda rollerna innefattar ett nära samarbete med dina kollegor på enheten, men även tillsammans med andra aktörer såsom hemsjukvård och annan specialistvård. Tillsammans med verksamhetsledningen ansvarar ni för att utveckla och driva verksamheten framåt. 

Länk till Närhälsans hemsida, arbeta som sjuksköterska på vårdcentral: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/for-dig-som-sjukskoterska/

Om dig

Du är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom astma/KOL om minst 15 hp. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete inom primärvård och/eller har handledarutbildning 7,5 hp, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad.

Vi söker dig som tar initiativ i arbetet och är trygg med att fatta egna beslut. Du är noggrann, har en god problemlösande förmåga och kan på ett effektivt sätt prioritera bland dina arbetsuppgifter.

I arbetet möter du många patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har en vilja att hjälpa andra. Vi tror också att du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga kontakter. Du kan formulera dig väl i både tal och skrift, samt är en engagerad och god lyssnare vid så väl digitala möten som besök på mottagningen. Vi ser gärna att du har ett intresse för digitalisering och verksamhetsutveckling. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Bäckefors
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2350
Kontakt
  • Eva-Lisa Fröjd Karlsson, Verksamhetschef, 0700-852624
Facklig företrädare
  • Ulrika Odén, Vårdförbundet, 0724-528045,ulrika.oden@vgregion.se
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-03-31

Tillbaka till lediga jobb