Närhälsan Tanumshede rehabmottagning och Tanums kommun

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Denna tjänst är en unik möjlighet för dig som vill ha en delad tjänst som Fysioterapeut/Sjukgymnast på Närhälsan Tanumshede rehabmottagning och i Tanums kommun.

Närhälsan Tanumshede rehabmottagning flyttade hösten 2020 till nya fräscha lokaler med individuella behandlingsrum samt träningssal där vi ständigt ser över redskap och behandlingsmaskiner. På mottagningen arbetar just nu fyra medarbetare med stort engagemang, bred kunskap och god gemenskap. För oss är det viktigt att bibehålla en god arbetsmiljö där vi är måna om varandra, trivs och utvecklas. Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Närhälsan: https://www.narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Tanums kommun söker dig som vill göra skillnad för den enskilde. Om du är eller är på väg att bli legitimerad fysioterapeut behövs du i vårt team. Du får möjlighet att vara en del i ett lag, med härliga ambitioner, som består av arbetsterapeuter, fysioterapeuter, rehab assistenter och hjälpmedelstekniker. Som anställd på denna delade tjänst kommer du får ta del av kommunens personalförmåner och utvecklingsmöjligheter. Vi arbetar strukturerat i team runt den enskilde med omvårdnadspersonal och sjuksköterskor. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner i Tanums Kommun: https://www.tanum.se/naringslivarbete/arbetsmarknad/ledigajobbikommunen/formanerochmojligheterforanstallda.4.2cfe40f718529bcf8d191c9.html

Om arbetet

Denna tjänst är planerad att fördelas mellan 50% till arbete på Tanumshede rehabmottagning och 50% i Tanums kommun, hur arbetstiden fördelas kan diskuteras.

Arbete på Närhälsan Tanumshede rehabmottagning

Dina arbetsuppgifter är att undersöka, diagnostisera och behandla patienter i alla åldrar med besvär och skador från hela rörelseapparaten såsom smärta, neurologi, psykisk ohälsa och andra sjukdomstillstånd. Tillsammans med patienten läggs en personlig plan för rehabiliteringen. Arbetet är i stor utsträckning förlagt på mottagningen, men även hembesök och digitala besök förekommer. Behandlingen av patienten sker såväl individuellt som i grupp. Arbetet innefattar ett tätt samarbete med andra professioner, både på den egna enheten och externt med andra samverkansparter.

Arbete i Tanums kommun

Vi arbetar med personer i ordinärt boende som har hemsjukvårdsinsatser och med enskilda som bor på särskilt boende eller vistas på korttidsenheten. Som en del i teamet runt den enskilde bidrar du med fysioterapeutens kompetens för en aktiv rehabilitering och habilitering. Du gör bedömningar och utformar åtgärder både i form av tränings och förskrivning av hjälpmedel. En annan viktig del är handledning av personal. Självklart är du också delaktig i vårdplanering och arbetar aktivt med uppföljningar.

Om dig

Du är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Har du tidigare erfarenhet inom primärvård eller kommunal hälso-och sjukvård är det meriterande, men vi välkomnar även dig som är nyexaminerad. Hos oss får du lov att vara ny och du kommer att ha erfarna kollegor som stöd i ditt arbete. Resor i tjänsten förekommer, därför är körkort ett krav.

Vi söker dig som vill anta utmaningen med att arbeta självständigt, organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån uppsatta mål. Du kan hantera en ojämn arbetsbelastning och oförutsedda händelser. Då du i arbetet möter många olika människor är det viktigt att du är tillmötesgående och anpassar din kommunikation efter situationen. För dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet.

Övrigt

Intervjuer planeras till vecka 16. 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen 
Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Efter ansökningstiden gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på mottagningen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Tanumshede
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2242
Kontakt
  • Cecilia Johnson, Enhetschef Närhälsan, 0722-122167
  • Martina Lind, Enhetschef Tanums kommun , 0525-18175
Facklig företrädare
  • Abdol Vazae, Fysioterapeuterna, 0736-636889
Publicerat 2023-03-29
Sista ansökningsdag 2023-04-12

Tillbaka till lediga jobb