Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Kirurgi Östra, Avdelning 350

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten alltid är i fokus. Vi erbjuder hälso- och sjukvård lokalt och regionalt, men också högspecialiserad vård till patienter i hela landet och utomlands. Våra medarbetare är vår styrka och de bidrar i kunskapsutbyten nationellt och internationellt. Med digitala verktyg och nya arbetssätt kan vi förenkla vardagen på sjukhuset och erbjuda en modern, tillgänglig och effektiv vård av hög kvalitet. Digital kompetens är en förutsättning för att kunna bidra till digitaliseringsmöjligheter.

Jag passade på att ställa några frågor till Sandra, en av våra nyanställda sjuksköterskor. Jag hoppas att du efter att ha läst igenom svaren vill bli en av oss på Avdelning 350! Bästa hälsningar Emma.

Vad är viktigt för dig som ny sjuksköterska för att få bra förutsättningar att trivas och kunna göra ett bra jobb?

 • Det som jag anser är viktigt är att få den vägledning och stöttning som jag behöver. Som ny är man osäker och frågvis, och det hör till. Det är då det är extra viktigt att man skall kunna fråga ofta och mycket. Man lär sig alltid något då. På så vis utvecklar man en trygghet i sig själv, i sin roll som sjuksköterska, och även i sina kollegor. Det är när jag är trygg som jag känner att jag gör ett bra jobb!
 • För mig är goda jobbrelationer en stor förutsättning för trivsel! Att man jobbar med likasinnade där det gemensamma målet är att ha en trivsam arbetsmiljö. Det är otroligt viktigt att kunna skratta och ha roligt på jobbet! Men också stötta och ställa upp för varandra när det är tufft.

Upplever du att du får detta?

 • Absolut! Jag har fått en bra upplärning som varit grunden till att jag utvecklats. Jag lär mig nya saker varje dag. Jag har fantastiska kollegor som stöttar och ställer upp och som gör arbetet både lättare och roligare. 

Vad var det som fick dig att välja att jobba på kirurgen?

 • Min fascination för den kirurgiska processen var det som först fick mig intresserad av ett jobb på kirurgen. Som student fick jag en inblick i verksamheten och fastande! Det är bara så häftigt att se patientens förbättring efter ett kirurgiskt ingrepp! Hur spännande är det inte att man ”lagar” något inuti kroppen som får patienten att må bra igen?

Vad är roligast med ditt jobb? Är det som du förväntat dig?

 • Det roligaste med mitt jobb är att möta alla patienter där de är i livet, och att möta så många olika personer med olika bakgrunder och åldrar, och att då kunna göra skillnad för var och en av dem. Jag är stolt över mitt jobb och för det vår verksamhet står för.
 • Som ny vet man inte riktigt vad man förväntar sig. I början känner man mest en skräck över att komma ut i verksamheten efter tre års studier. Men jobbet som sjuksköterska är roligare än vad jag förväntat mig, speciellt på kirurgen! Man vet aldrig hur en dag ser ut.

Vill du skicka något till de som nu läser till sjuksköterska? 

Det jag vill säga till dem som snart kommer ut i "verkligheten" är: 

 • Det är jobbigt, det är tufft och det är framför allt läskigt. En skräckblandad förtjusning så att säga. Dessa känslor blir bättre med tiden, för varje dag som går. Ju tryggare man blir i sin roll som sjuksköterska, desto bättre känns det och desto roligare blir jobbet.
 • Alla har någon gång varit nya. Alla har suttit i samma båt och alla vet då hur det känns.
 • Efter nästan 6 månader som sjuksköterska vill jag gratulera till det bästa yrkesvalet som finns! 

Så vilka är vi?

Avdelning 350 är en kirurgisk övre gastroavdelning med både akut och planerad kirurgi. Våra akuta patienter har främst benigna kirurgiska sjukdomar i gallblåsa/gallvägar, pankreas eller ventrikel. Våra elektiva patienter vårdas i en specifik grupp där du som sjuksköterska jobbar med högt in- och utflöde. Vi har även patienter som behandlats med minimalinvasiv kirurgi och patienter med kolorektala sjukdomstillstånd. Vi arbetar personcentrerat och i team sjuksköterskor, undersköterskor och läkare tillsammans.

Om du är, eller inom kort blir, legitimerad sjuksköterska kan du vara vår nya kollega.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2163
Kontakt
 • Emma Olsenius, Vårdenhetschef, 031-3436235
Facklig företrädare
 • Susanne Reuterberg, Vårdförbundet, 076-1274544
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb