Förvaltningen för kulturutveckling, Göteborgs naturhistoriska museum

Alla invånare i Västra Götaland har rätt till ett rikt kulturliv. Det är en central del av regionens vision Det goda livet. Förvaltningen för kulturutveckling är en del av Västra Götalandsregionen. Vi vill att alla invånare och besökare ska ha nära till kultur, natur och kulturarv. Genom närvaro och verksamhet i hela regionen når och angår vi många. Tillsammans med andra utvecklar, förmedlar och skapar vi kunskap och upplevelser. Med vår samlade kompetens verkar vi för ett hållbart samhälle och ett gott liv för alla i hela regionen. Läs mer på vår webbplats vgregion.se/kulturutveckling.

För att utföra vårt uppdrag med konst, kultur, natur och kulturarv finns för kärnverksamheten två avdelningar, Konst och kultur samt Natur och kulturarv där respektive avdelning är uppdelad på ett flertal enheter. På avdelningen Natur och kulturarv finns de sex museer och besöksmål som förvaltningen driver. För att samordna tvärande frågor över hela förvaltningen arbetar vi i matris, där exempelvis vårt arbete med kommuner, barn och unga, samlingsförvaltning och Agenda 2030 ingår.

Göteborgs naturhistoriska museum är Göteborgs äldsta museum och firar i år 100 år i byggnaden i Slottsskogen. Basen för verksamheten är samlingar och utställningarna om natur och djur från hela världen. Vi ska öka kunskapen och intresset för naturhistoria och arbeta aktivt med kunskapsutbyte och upplevelser inom vårt expertområde. Vi ska också göra samlingar, vår fysiska miljö och våra aktiviteter tillgängliga för så många människor som möjligt. Samlingarna utgör ett fantastiskt arkiv med närmare tio miljoner föremål. Vår vision är att Göteborgs naturhistoriska museum upplevs som ett relevant, engagerande och välkomnande museum. Mer om museet hittar du på www.gnm.se 

Vill du jobba som receptionist och butiksbiträde på Göteborgs naturhistoriska museum sommaren 2023?
Vi söker nu 3 semestervikarier med varierande sysselsättningsgrad för arbete i vår reception och vår butik. Som receptionist och butiksbiträde är du en viktig del i museets värdskapsarbete och kommer att vara vårt ansikte utåt. Du ingår i ett arbetsteam med uppgift att ta emot och ge god service till alla museets besökare. I huvuduppgifterna ingår att informera om museets verksamhet och aktiviteter, svara på besökarnas frågor och bidra till en god och tillgänglig museiupplevelse för alla. Som butiksbiträde ingår även försäljning och hantering av butikens varor. 
 

Kvalifikationer 
Du har fyllt 18 år och har relevant utbildning och/eller erfarenhet av värdskap och service. Det är viktigt att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska. Kunskaper i andra språk är meriterande. Viktigt är att du kan arbeta självständigt, har servicekänsla och är positivt inställd till att ta dig an olika arbetsuppgifter som kan uppstå. Erfarenhet av kassaarbete är meriterande. Vi ser positivt på om du har ett intresse för och kunskap om museets ämnesområden. 

Vi söker dig som är utåtriktad, noggrann och organiserad samt bra på och tycker om att serva besökare i alla åldrar och att samarbeta med andra. Du trivs med ett högt tempo och varierade arbetsuppgifter och håller även energin uppe lugnare stunder eller dagar. Du är flexibel och beredd att ändra arbetsuppgifter vid spontana behov. 

Sommarschemat sträcker sig från 27 juni till 27 augusti (vecka 26–34). Vikariaten börjar olika datum från 27 juni.  

Du förväntas kunna jobba några dagar för upplärning under maj och juni samt vara med på en gemensam sommarintrodag i maj. 

Tjänstgöring på helger ingår. Om ytterligare behov i verksamheten uppstår finns möjlighet till mertid. 

Vi planerar genomföra intervjuer den 3 och 4 april.   
 

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 27 juni 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 50 - 90 % under veckorna 26-34
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2159
Kontakt
  • Jenny Berner, museichef, 0768-360477
Facklig företrädare
  • Anders Ryngdal, Vision, 0733-786066
  • Eva Edsler, DIK, 0706-482300
Publicerat 2023-03-15
Sista ansökningsdag 2023-03-28

Tillbaka till lediga jobb