Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Verksamhet Lungmedicin

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Lungkliniken på Sahlgrenska Universitetssjukhuset /Sahlgrenska är en av landets största enheter i sitt slag. Vi söker nu läkare till ST-tjänstgöring inom specialiteten Lungmedicin.

Lungmedicin

Vår lungmedicinska sluten- och öppenvård innefattar en bred klinisk verksamhet med utredning och behandling av bland annat lungcancer, interstitiella lungsjukdomar, hypoventilation, sömnapné och obstruktiva lungsjukdomar. Vi har ett nära samarbete med KOL-centrum där en del av utbildningen är förlagd. Den polikliniska lungverksamheten består bland annat av allmän lungmottagning, lunginfektionsmottagning, lungonkologisk mottagning, CF-mottagning, lungcancerutredningsmottagning, sömnmedicinsk enhet samt lungdiagnostisk enhet. Vi bemannar också delar av Transplantationscentrum.

Arbetsuppgifter

Sedvanliga läkaruppgifter inom specialiteten Lungsjukdomar, i sluten respektive öppenvård. Jourarbete inom Lungmedicin ingår, samt sidoplaceringar enligt målbeskrivning. Vi förväntar oss också att man deltar i forskning och utvecklingsarbete inom kliniken.

Kvalifikationer

Du som söker är legitimerad läkare. Intresse eller tidigare erfarenhet av forskning och utvecklingsarbete är meriterande liksom tidigare erfarenhet av lungmedicin.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av läkare/sjuksköterska med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2157
Kontakt
  • Sektionschef, Karin Rahm , 070-0823934
  • Studierektor, Margaretha Smith , 031-3427195
  • ST-läkarrepresentant, Olle Stener Mannheimer , 031-3428124
Facklig företrädare
  • SACO Alexander Holm , 031-3427199
Publicerat 2023-03-17
Sista ansökningsdag 2023-04-07

Wróć do ofert pracy