Koncernkontoret, Koncernstab för strategisk hälso- och sjukvårdsutveckling

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso- och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för invånare, patienter, medarbetare och besökare.

Nu söker vi medicinska rådgivare som vill vara med och utveckla den strategiska styrningen i Västra Götalandsregionen och bidra till ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem.

 

Ditt uppdrag
Avdelning strategi, samverkan och FoU är en av två avdelningar inom koncernstab strategisk hälso- och sjukvårdsutveckling. I avdelningens uppdrag ingår att bidra till hälso- och sjukvårdens utveckling och binda samman olika perspektiv på aktuella frågor för att kunna möta framtidens utmaningar. Vi koordinerar framtagande och uppföljning av strategier, behovsanalyser och planer. Samtidigt är vi med och utvecklar och arbetar med vårdsamverkan, folkhälsa, prioriteringar och FoU. Inom avdelningen ges tjänstepersonstöd bland annat till strategiska hälso- och sjukvårdsnämnden och de fem delregionala nämnderna. Arbetet präglas av samarbete och partnerskap med verksamheter inom och utom VGR.

I din roll som medicinsk rådgivare kommer du att vara delaktig i arbetet med avdelningens samtliga uppdrag och involveras i uppdrag inom båda hälso- och sjukvårdsstaberna. Du kommer att arbeta med strategiska hälso- och sjukvårdsfrågor inom Koncernkontoret och vara med och bidra i arbetet med omställningen och en sammanhållen hälso- och sjukvård. Ditt främsta fokus kommer att vara arbetet med strategier, behovsanalyser och planer samt utvecklandet av regionens systematiska prioriteringsarbete. Arbetet med prioriteringar behöver vidareutvecklas och nya metoder och arbetssätt prioriteras utifrån tillgängliga ekonomiska och personella resurser. Det behöver dessutom skapas förutsättningar för horisontella jämförelser av befintliga metoder och arbetssätt inom bredare medicinska områden för utmönstring av icke värdeskapande metoder och arbetssätt.

 

Vad kan vi erbjuda dig?
Uppdraget innebär att arbeta med strategiska hälso- och sjukvårdsfrågor ur ett invånar- och regionövergripande perspektiv. För oss som arbetar inom koncernstab strategisk hälso- och sjukvårdsutveckling är det viktigt att tänka nytt, hålla ihop flera olika perspektiv samt arbeta tillsammans med kollegor från Koncernkontorets olika staber. Det finns möjligheter att lära och utvecklas i sin yrkesroll genom tvärprofessionellt samarbete och arbetet med framtidens hälso- och sjukvård.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Vi är öppna för möjligheten att kombinera detta uppdrag med klinisk tjänstgöring, forskning eller andra uppdrag inom Västra Götalandsregionen.

 

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi söker dig som har lång erfarenhet som läkare inom specialistsjukvård alternativt primärvård gärna med erfarenhet från olika delar av sjukvårdsorganisationen. Din kliniska bakgrund är inte i fokus, viktigare är en nyfikenhet, vilja att förstå och bidra till en kontinuerlig förbättring av hälso- och sjukvården i Västra Götalandsregionen. Du behöver vara bra på att samarbeta och bygga partnerskap med verksamheter inom och utom VGR. Du arbetar systematiskt när det gäller behovsanalyser och förslag till åtgärder och vill utveckla hälso- och sjukvården utifrån ett helhetsperspektiv. Du behöver vara väl förtrogen med ledning och styrning av hälso- och sjukvård, tillsammans med förmågan att använda ett vårdat, enkelt och begripligt språk. Till det hör att kunna hantera och tydliggöra komplex information så att den görs tillgänglig. Erfarenhet och kunskap inom arbete med prioriteringar är meriterande. Avdelningens samlade kvalifikationer, erfarenheter och mångfald är viktig för att vi tillsammans ska klara uppdraget.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

 

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 30 - 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/2156
Kontakt
  • Ann-Sofie Rundberg, Avdelningschef, 0700-824013
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2023-03-13
Sista ansökningsdag 2023-04-02

Tillbaka till lediga jobb